Kädet tietokoneella
Tärkeissä töissä-logo

Muut webinaarit ja valmennukset

Tällä sivulla esitellään tulossa olevia yksittäisiä webinaareja, jotka eivät liity mihinkään sarjaan. Sivulla eistellään myös tulossa olevia valmennuksia.

Webinaarit ja valmennukset on tarkoitettu kunnissa ja hyvinvointialueilla työskenteleville.

Tekoäly asiantuntijatyössä -webinaari 10.11.2023 kello 9-10.30

Mitä tekoäly tarkoittaa asiantuntijatyössä? Syksyllä 2022 alkanut tekoälyn vallankumous on internetin ja
älypuhelinten veroinen teknologiamullistus, joka on muuttanut jo nyt työelämää lähtemättömästi. Samalla tekoälyyn liittyy myös valtavasti ylikorostunutta odotusta ja hypeä.

Webinaarissa käsitellään tekoälyä osana työtä, tekoälyn rajoituksia ja sitä, miten tekoäly voi muuttaa työelämää. Lisäksi kuullaan käytännön esimerkki tekoälyn hyödyntämisestä työyhteisössä ja esitellään e-työkirjaa, joka tarjoaa tietotyön asiantuntijoille käytännön ratkaisuja uusien teknologioiden käyttöönottoon yhteiskehittämisen keinoin.

  • 09.00 Tervetuloa ja ajankohtaista Tärkeissä töissä -kokonaisuudesta
  • 09.05 Tekoäly asiantuntijatyössä, Lauri Järvilehto, Filosofian Akatemia 
  • 09.55 Tekoälyn mahdollisuudet käyttöön työyhteisössä e-työkirjan esittely ja esimerkkejä tekoälyn hyödyntämisestä, lehtori KTT Eija Kärnä ja vanhempi tutkija KTT Anna Lahtinen, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • 10.25 Palaute ja tilaisuuden päätös


Webinaari on tarkoitettu kunta-alalla ja hyvinvointialueilla työskenteleville.

Ilmoittautuminen 8.11.2023 mennessä tästä.

Lauri Järvilehto (FT) on Filosofian Akatemian perustaja ja tietokirjailija. Laurista mielekäs elämä on fundamentaalinen ihmisoikeus. Siihen kuuluu mielekäs työ, oppiminen ja innostus. Lauri valmentaa Filosofian Akatemiassa mm. luovuudesta, ajattelun taidoista ja erilaisista ajattelutyyleistä.  

Lauri on sarjayrittäjä, jonka intohimona on oppimisen uudistaminen ja uusien oppimisratkaisujen kehittäminen. Hän on ollut perustajana neljässä yrityksessä, joista viimeisin on pelioppimisstartup Lightneer. Laurin seitsemäs ja viimeisin suomenkielinen teos on Mestariajattelijan työkalut. 

Eija Kärnä

Eija Kärnä, KTT, lehtori, on pitkän linjan opettaja ja kouluttaja Haaga-Heliasta. Viimeiset reilu 10 vuotta Eija on toteuttanut opetustyön ohella TKI-projekteja yhteistyössä työelämän toimijoiden kanssa. Erityisen lähellä sydäntä ovat tietotyön ja tukitoimintojen asiantuntijoiden osaamisen ja työn kehittäminen. Projektit ovat koskeneet liiketoiminnan keskeisiä haasteita strategian toteuttamisesta viestintään yli organisaatioiden yksikkörajojen. Vuodesta 2021 Eija on tutkinut ja kehittänyt tekoälyn hyödyntämistä ja yhteiskehittämistä teknologisoituvassa tietotyössä. Tämän työn tulokset on koottu julkaisuun Tekoäly tulee - tuki, osaaminen ja yhteistyö kuntoon!  ja e-työkirjaan Tekoälyn mahdollisuudet käyttöön työyhteisössä


Anna Lahtinen

Anna Lahtinen, KTT, vanhempi tutkija, keskittyy työssään yrittäjyyteen ja liiketoiminnan uudistamiseen liittyvään TKI-toimintaan. Hän on johtanut useita tekoälyn käyttöönottoon liittyviä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiohankkeita yhteistyössä yritysten ja organisaatioiden kanssa. Hänen johtamia hankkeita ovat Työsuojelurahaston rahoittama Tekoälyn mahdollisuudet käyttöön yhteiskehittämällä ja Euroopan alue­kehitysrahaston ja Uudenmaan liiton tukemat Tekoälyinnovaatioekosysteemillä kilpailukykyä PK-yrityksille eli AI-TIE ja sen laajennettu sisarhanke AI-TIE Etelä-Suomi. Annalla on 20 vuoden kansainvälinen työkokemus projektijohtamisesta ja kumppanuuksien kehittämisestä liike-elämässä, korkeakouluissa ja innovaatioekosysteemeissä. Hänen viimeisimpiä tämän vuoden julkaisuja ovat Tehoa tekoälystä pk-yrityksille! -opas (www.haaga-helia.fi/ai-tie) sekä Tekoäly Suomessa -videohaastattelusarja (www.youtube.com/@ai_finland), jossa suomalaiset vaikuttajat jakavat kokemuksiaan tekoälystä. Annan työ tekoälyn käyttöönoton tukemisessa on siirtynyt muun muassa Tekoäly tulee - tuki, osaaminen ja yhteistyö kuntoon! -julkaisuun ja Tekoälyn mahdollisuudet käyttöön työyhteisössä -e-työkirjaan.