7.10.2024
Kangasalan kaupunki/henkilöstöpalvelut,
Kangasala
Kaupungin yhtenäinen ja työnhakijalähtöinen työpaikkailmoitus
Tykätty
2
kertaa.
Valmis
Tarve ja tavoitteet
Rekrytoinnin yleisempiä haasteita ovat resurssien löytäminen prosessin läpivientiin, työntekijöiden saatavuus ja sopivan henkilö löytäminen hänelle sopivaan tehtävään. Lähdimme kehittämään rekrytointiprosessia uudistamalla työpaikkailmoitukset yhtenäisiksi koko kaupungille ja muokkaamalla ilmoituksen työnhakijalähtöisemmäksi.
Ratkaisu
Rekrytointikoordinaattori suunnitteli yhdessä palvelualueiden kanssa yleisen ja yhteneväisen työpaikkailmoituspohjan rekrytointijärjestelmään kaikkien käytettäväksi. Työpaikkailmoituksen samanlaisuus tekee meidän ilmoituksista tunnistettavan. Olemme lisänneet siihen laajemman kuvauksen meistä työnantajana. Vaikka hakuilmoitusten yleinen runko on yhtenäistetty, niin ilmoitukselle on lisätty haussa olevaan tehtävään yksilöity kuvaus palvelualueesta, tiimistä ja tehtävästä, esihenkilötyöskentelystä ja tiimin arvoista sekä mahdollisuuksien mukaan esim. linkki työntekijätarinaan eli henkilöön, joka tekee vastaavaa työtä. Haettavana olevan työn perustietojen lisäksi yksilöidyt kuvaukset antavat hakijalle konkreettista tietoa tehtävästä, mikä helpottaa työnhakijaa peilaamaan omaa osaamistaan avoinna olevaan tehtävään ja siihen, onko tehtävä ja työyhteisö hänelle oikea. Kun työpaikkailmoituksella kerrotaan riittävästi tietoa tehtävästä, hakija osaa tehdä avoinna olevaan tehtävään yksilöidyn hakemuksen ja rekrytoija saa hakemuksesta oikeaa tietoa päätöksentekoon.
Tulokset
Olemme saaneet ilmoituksestamme positiivista palautetta hakijoilta. Ilmoitukselta saa riittävästi ja konkreettista tietoa työstä, työn sopivuudesta hakijalle, työyhteisöstä sekä siitä, mihin työhön työnhakija on hakemassa. Tämä säästää sekä hakijoiden että rekrytoivien esihenkilöiden resursseja, kun kaikille on selvää, millaiset vaatimukset työssä on ja millaista henkilöä haetaan. Kun ilmoituksella on riittävän tarkasti kuvattu, mitä haetaan ja millainen työskentelykulttuuri työyhteisössä on, osaa hakija kertoa omista toimintatavoistaan jo hakemuksella. Tämä helpottaa rekrytoijan valintoja jatkoon pääsevien suhteen. Lisätiedustelupuhelut ja rekrytointikeskustelut ovat vuorovaikutteisempia sen sijaan, että käytäisiin läpi ainoastaan perustietoja kuten palkka, työskentelymuodot jne. Nämä säästävät molempien osapuolten aikaa ja muita resursseja.Rekrytointiprosessin kehittämistä jatketaan työnhakijalähtöisempään suuntaan ja vuorovaikutteisemmaksi prosessiksi. Asia on nähty tärkeäksi osaksi työntekijöiden saatavuuden edistämiseksi.
Yhteyshenkilöt
Saara Kavén
saara.kaven(ät)kangasala.fi
rekrytointikoordinaattori
Kangasalan kaupunki
saara.kaven(ät)kangasala.fi
rekrytointikoordinaattori
Kangasalan kaupunki
Kehittämiseen ovat osallistuneet
Asiantuntijat/eri
toimijoiden verkosto
toimijoiden verkosto