Innostuneita ihmisiä suunnittelemassa
Tärkeissä töissä-logo

Tekojen torilla tehdään 
maailman paras kunta- ja 
hyvinvointialuetyö näkyväksi

Tekojen tori on alusta, jonne kerätään kuntaorganisaatioiden ja hyvinvointialueiden isoja ja pieniä kehittämistekoja. Tekojen torilla voi kertoa oman työpaikan kehittämistyöstä eli siitä, miten toimintatapoja tai palveluja on uudistettu, kehitetty ja parannettu. Kehittämistekoja toivotaan kaikilta kunta-alan ja hyvinvointialueiden ammattialoilta ja eri teemoista. Portaalissa voi tutustua muiden kehittämistekoihin ja ottaa niistä ideoita ja mallia oman työpaikan kehittämiseen.

Tekojen tori kehitettiin osana Kunteko2020 - kunta-alan työelämän kehittämisohjelmaa (2015-2020), jonka päärahoittajana toimi Euroopan sosiaalirahasto. 

Täytä lomake ja jaa kehittämistekosi kaikille! Lomake kehittämisteon tekemiseen 

Jo 1062 tekoa ja toiset tuhat tulossa

Onko työpaikallasi, yksikössäsi tai organisaatiossasi siis kehitetty iso tai pieni toimintamalli, palvelu, uusi tapa tehdä työtä tai jokin ratkaisu, joka helpottaa työtänne? Kerro se meille täällä Tekojen tori -portaalissa ja tule mukaan kampanjaamme.  

Kerro kehittämistekosi kampanjan aikana 4.9.– 15.10.2023 ja laita hyvä kiertämään. Innostavimmat teot palkitaan 4.12. Tärkeissä töissä -gaalassa. Jaettu oivallus parantaa kaikkien arkea

 

Tekojen tori kampanja
Jo kehittämistekoa!

Uusimmat kehittämisteot

Lukukeikoilla lukuiloa!

Tyrnävän kunta/sivistysosasto/Kuulammen koulu

Perhekeskusajokortti

Varsinais-Suomen hyvinvointialue/Varsinais-Suomen tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskushanke

Sähköinen perhevalmennus

Varsinais-Suomen hyvinvointialue, perhekeskus ja Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskushanke

Rehtoreiden benchmarking

Kangasalan kaupunki, opetus- ja koulutuspalvelut

Kasvokkain

Kangasalan kaupunki, opetus- ja koulutuspalvelut

Polkupyöräedun tarjoaminen henkilöstölle

Limingan kunta / elinvoimapalvelut sekä liikuntapalvelut

Etsi kehittämistekoja, inspiroidu ja ota mallia

Tekojen torilta löydät kehittämistekoja erilaisilta kuntatyöpaikoilta ja hyvinvointialueilta. Tutustu toimialakohtaiseen kehittämiseen tai etsi kehittämistekoja teemojen avulla.

Kehittämistekojen hakeminen on helppoa. Voit selata ja hakea niitä 1) kuntakohtaisesti, 2) vapaalla sanahaulla, 3) toimialakohtaisesti, 4) teemoittain 5) asiakasryhmittäin tai tarkennetulla haulla. Saat kaikki kehittämistarinat näkyviin klikkaamalla yllä olevaa kehittämistekojen lukumäärää.

Tekoja on kerätty myös toimialakohtaisille Top 10-20 -listoille.

1. Vapaa sanahaku:
2. Kehittämisteot kunnittain:
3. Kehittämisteot teemoittain:

Tarkennettu haku - usea hakutekijä:

5. Kehittämisteot kohderyhmittäin:

6. Kehittämisteot kartalla:

"Kehittämisteot Suomen kartalla. Tekoja on tullut Tekojen torille laajasti eri kunnista. Vain Rovaniemen pohjoispuolella on iso tyhjä kohta."

Hyvän työn edellytykset - toimintamallit sote-työpaikoille 

Sosiaali- ja terveysministeriön logo
Hyvän työn edellytykset -sivustolle on koottu toimivia malleja ja työkaluja hyödynnettäväksi kaikilla sote-työpaikoilla. Työkalut on kerätty ajankohtaisista kansallisista hankkeista ja ohjelmista, ja ne on luokiteltu sivustolle teemoittain. Tutustu työkaluihin ja kokeile omalla työpaikallasi! 

Kädet yhteen

Tyyne Kettunen ja varkautelaiset ammattilaiset

Suomen virallinen eläkeläinen Tyyne Kettunen tutustui Wellness Varkaus -hankkeeseen. Katso, mitä puhdituspalvelualan työntekijät ja esihenkilö kertoivat videolla Tyynelle kehittämistyöstään ja sen tuloksista. Videon lopussa Tyyne myös kokeili modernia siivousvälinettä. Kehittämisteko "Tukipalvelut varjoista valoon" löytyy myös Tekojen torilta. Kehittämisteko palkittiin 1.12.2022 Kuntatyö2030 -gaalassa.

Tyyne Kettunen siivouskomerossa