Uutisarkisto

KT ja kunta- ja hyvinvointialan pääsopijajärjestöt nostavat esille julkisen työn arvon

KT ja kunta- ja hyvinvointialan pääsopijajärjestöt käynnistävät Lahden työmarkkinaseminaarissa Tärkein sijoitus -yhteiskampanjan julkisen työn merkityksen puolesta.

Julkinen työ on Suomen tärkein sijoitus

KT ja kunta- ja hyvinvointialan pääsopijajärjestöt käynnistävät 16.5.2023 Lahden työmarkkinaseminaarissa Tärkein sijoitus -yhteiskampanjan, jonka tavoitteena on lisätä julkisen työn arvostusta. Löydät kampanjamateriaalin sivuiltamme ensi viikosta alkaen.

Kokeilukulttuuri syntyy pienin askelin

Miten uudistaa toimintatapoja tuloksellisesti ja ketterästi? Millaisin askelin työpaikan kulttuuria voisi lähteä muuttamaan kokeilevammaksi? Näihin kysymykseen haettiin vastauksia huhtikuun Kokeilukulttuurin edistäminen -webinaarissa. Asiantuntijana toimi ketterä valmentaja ja johdon coach Terhi Aho. 

Kehittämiskulttuurin luominen -webinaarisarja starttasi aktiivisella keskustelulla

Kevään webinaarisarja starttasi tänä aamuna Muuvon Timo Huttusen johdolla. Teemana oli henkilöstölähtöisen kehittämisen hyödyt ja tavoitteet.

Kohti hyvinvoivaa työyhteisöä - opas mielenterveysosaamisen lisäämiseen työpaikoilla

Työturvallisuuskeskus kumppaneineen on julkaissut oppaan, jonka tarkoituksena on mielenterveysosaamisen lisääminen sekä mielenterveyteen liittyvän keskustelukulttuurin kehittyminen ja kohtaamiskulttuurin paraneminen työpaikoilla.

Mitä luottamus on ja miten sitä rakennetaan työpaikan arjessa?

Mitä luottamus on ja mihin sitä tarvitaan? Miten luottamusta voi rakentaa työpaikan arjessa? Näihin kysymyksiin vastaa ”Työyhteisön pieni kirja luottamuksesta” -julkaisu. Kirjan on kirjoittanut LUT yliopiston kauppakorkeakoulun tietojohtamisen professori Kirsimarja Blomqvist.

Mitä Suomen virallinen eläkeläinen Tyyne Kettunen sanoo hyvinvointialueuudistuksesta?

Tyynellä oli painavaa asiaa esimerkiksi muutoksesta. Ensimmäisessä videossa hän pohtii, mitä kuntalaisena oleminen on, ja missä kaikessa kunta onkaan hänen elämässään ollut mukana.

Haluatko kokeilla etätyöpajamalleja työpaikallasi ja oppia niistä?

Onko teillä kehitetty kiinnostavia käytäntöjä, joita kannattaisi levittää Parastaminen-työpajassa? Keskusteluttaako työpaikallanne jokin teema, johon haluaisitte etsiä ratkaisuja Yhteiskehittämö-työpajasarjalla? Vai olisiko tarpeen puhua haastavasta asiasta ja purkaa siihen liittyviä huolia Jakamossa?

Opas innostavien ja tuloksellisten etätyöpajojen järjestämiseen ilmestynyt

Opas perustuu Kuntatyö2030-ohjelmassa toteutettuihin etätyöpajoihin. Siinä kuvataan työpajamallit siten, että kuka tahansa voi toteuttaa vastaavia erilaisten kohderyhmien kanssa.

Kuntatyö2030-gaala hehkutti yhteistä tekemistä

Rinta rottingille, koska tästä kannattaa kertoa kaikille! Kuntien hienoa ja merkityksellistä työtä juhlittiin joulukuun alussa Kuntatyö2030-gaalassa Lasipalatsin Bio Rexissä Helsingissä. 

Kymmeniä kuntatyön kehittäjiä ja kekseliäin kunta palkitaan

Kuntatyön kehittämistä juhlistetaan 1. joulukuuta Kuntatyö2030-gaalassa, jossa kymmeniä kuntatyöpaikkoja eri puolilta Suomea palkitaan tuloksellisesta kehittämistyöstä. Palkintoja myönnetään yhteensä 50. 

Kuntatyö2030 gaala 1.12.2022

Tervetuloa seuraamaan Kuntatyö2030 gaalaa verkossa! Kuntatyö2030 -gaalassa palkitaan kunta-alan innostavimmat kehittämisteot, joita saatiin Hyvä kiertämään -kampanjassa syksyllä 2022. Samalla palkitaan Suomen kekseliäin kunta.

Hyvinvointialueiden työolotutkimusseminaari 19.12.2022

Kaikille avoimessa hyvinvointialueiden työolotutkimusseminaarissa käydään sosiaali- ja terveysalan sekä pelastustoimen uusimpia työolotutkimustuloksia läpi. Tervetuloa kuulemaan, millaisista työolojen lähtökohdista hyvinvointialueet aloittavat 1.1.2023.

Liminka on Suomen kekseliäin kunta

Kekseliäin kunta valittiin jo toista kertaa osana Hyvä kiertämään -kampanjaa, jossa kerättiin kunta-alan parhaita oivalluksia valtakunnalliseen Tekojen tori -portaaliin. Portaalissa tehdään hyvää kuntatyötä näkyväksi ja edistetään kehittämisratkaisujen leviämistä alalla. 

Keskustelua kehittämisestä - mikä innostaa ihmisiä kehittämään

Tule mukaan keskustelemaan kehittämiskulttuurin luomisesta  9.12.2022 kello 9.-10.30. Tilaisuus on osa Kuntatyö2030 -kehittäjäverkoston toimintaa. Etätilaisuus järjestetään Teamsissa.

Sosiaaliset innovaatiot -lisäarvoa ihmiselle ja yhteiskunnalle

Mitä ovat sosiaaliset innovaatiot ja miksi ne ovat tärkeitä? Voisiko niiden kautta löytää ratkaisuja yhteiskunnassa ilmeneviin haasteisiin? Soilikki Viljanen, joka tekee väitöskirjaa aiheesta, määrittelee sosiaaliset innovaatiot uusiksi toimintamalleiksi, tuotteiksi tai palveluiksi, joilla vastataan ihmisen tarpeisiin perustuviin ongelmiin.

Tietoa ja tilastoa - positiivinen kuntakuva vahvistuu Tekojen torin avulla

Kuntatyö2030 -sivustolla vieraili syyskuussa 2022 yli 14 000 kävijää ja koko vuonna noin 62 000. Jokainen sivustolla vieraileva on potentiaalinen lukija sinun työpaikkasi kehittämisteoille. Kun kertoo kehittämistyöstä Tekojen torilla, kertoo samalla oman kunnan kehittämismyönteisyydestä ja uudistumishalukkuudesta.

“Tänä vuonna rikotaan tuhannen kehittämisteon raja” - Nyt on jälleen haussa Suomen kekseliäin kunta

Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT ja kunta-alan pääsopijajärjestöt kannustavat kunta-alalla työskenteleviä jakamaan kuntatyön kehittämistekoja Tekojen tori – portaaliin. Hyvä kiertämään -kampanjaan voi osallistua viemällä alustalle kuvauksen oman kuntatyöpaikan toimintatapojen ja palvelujen uudistamisesta.  

Työpaikoilla on valtavasti dialogisen keskustelun paikkoja - miten dialogia voisi hyödyntää?

Kysyimme DialogiAkatemian johtaja Janne Kareiselta, miksi dialoginen keskustelu on tärkeää ja miten dialogia voisi hyödyntää työelämässä. 

Tule mukaan uuteen kehittäjäverkostoon!

Aamukahveja, alustuksia, webinaareja, vierailuja, yhteiskehittämistä, yhteisiä hankkeita…tätä ja paljon muuta?! Kuntatyö2030-ohjelma kutsuu kaikki kunta- ja hyvinvointialueilla työskentelevät kehittäjät uuteen verkostoon, jossa opitaan toisilta, levitetään hyviä käytäntöjä jne.