Uutiset

KT ja kunta- ja hyvinvointialan pääsopijajärjestöt nostavat esille julkisen työn arvon

KT ja kunta- ja hyvinvointialan pääsopijajärjestöt käynnistävät Lahden työmarkkinaseminaarissa Tärkein sijoitus -yhteiskampanjan julkisen työn merkityksen puolesta.

Julkinen työ on Suomen tärkein sijoitus

KT ja kunta- ja hyvinvointialan pääsopijajärjestöt käynnistävät 16.5.2023 Lahden työmarkkinaseminaarissa Tärkein sijoitus -yhteiskampanjan, jonka tavoitteena on lisätä julkisen työn arvostusta. Löydät kampanjamateriaalin sivuiltamme ensi viikosta alkaen.

Kokeilukulttuuri syntyy pienin askelin

Miten uudistaa toimintatapoja tuloksellisesti ja ketterästi? Millaisin askelin työpaikan kulttuuria voisi lähteä muuttamaan kokeilevammaksi? Näihin kysymykseen haettiin vastauksia huhtikuun Kokeilukulttuurin edistäminen -webinaarissa. Asiantuntijana toimi ketterä valmentaja ja johdon coach Terhi Aho. 

Kehittämiskulttuurin luominen -webinaarisarja starttasi aktiivisella keskustelulla

Kevään webinaarisarja starttasi tänä aamuna Muuvon Timo Huttusen johdolla. Teemana oli henkilöstölähtöisen kehittämisen hyödyt ja tavoitteet.

Kohti hyvinvoivaa työyhteisöä - opas mielenterveysosaamisen lisäämiseen työpaikoilla

Työturvallisuuskeskus kumppaneineen on julkaissut oppaan, jonka tarkoituksena on mielenterveysosaamisen lisääminen sekä mielenterveyteen liittyvän keskustelukulttuurin kehittyminen ja kohtaamiskulttuurin paraneminen työpaikoilla.

Mitä luottamus on ja miten sitä rakennetaan työpaikan arjessa?

Mitä luottamus on ja mihin sitä tarvitaan? Miten luottamusta voi rakentaa työpaikan arjessa? Näihin kysymyksiin vastaa ”Työyhteisön pieni kirja luottamuksesta” -julkaisu. Kirjan on kirjoittanut LUT yliopiston kauppakorkeakoulun tietojohtamisen professori Kirsimarja Blomqvist.

Ajatuksia työelämästä -blogit

Systeeminen yhteiskehittäminen tuo asiakas- ja kustannushyötyjä - esillä OuluBot ja muistisairaan palvelupolku Espoosta 

Mitä yhteistä on tekoälyavusteisen botin ja muistisairaan palvelupolun kehittämisessä? Ainakin se, että molempien kehittämisessä tarvitaan laajaa kehittämisverkostoa ja monen eri tahon yhteistyötä eli yhteiskehittämistä yli toimiala- ja organisaatiorajojen.

Yhdenvertaisuus on elinvoimaisen kunnan peruspilari

Kuntien kaikki toiminta ja päätökset vaikuttavat kunnan asukkaiden arkeen. Asukkaat ovat monimuotoinen joukko ihmisiä, joiden erilaiset olosuhteet, voimavarat ja elämäntilanteet heijastuvat esimerkiksi palveluiden tarpeeseen ja osallistumismahdollisuuksiin. 

Keskustelua kehittämisestä 2 - mikä saa ihmiset innostumaan?

Mikä saa ihmiset innostumaan? Kolmisenkymmentä kunta-alan kehittäjää ja kehittämisestä kiinnostunutta henkilöä kokoontui pohtimaan teemaa joulukuussa osana Kuntatyö2030-ohjelman kehittäjäverkoston toimintaa. Lämminhenkinen tapahtuma toteutettiin etäyhteyksin. Tapaamisen dialogista kesk