Ihmiset
Tärkeissä töissä-logo

Työryhmä 22-25 tukee hyvinvointialueiden työhyvinvointia ja työkykyä

Työryhmä 22-25 asetettiin syksyllä 2022 osana työehtosopimusratkaisua valtakunnansovittelijan ehdotuksesta. Sen tavoitteena on tukea hyvinvointialueiden ja hyvinvointiyhtymien henkilöstön työhyvinvointia ja työkykyä.

Työryhmä tekee ehdotuksia työhyvinvoinnin, työkyvyn tuen ja työolojen parantamiseksi esimerkiksi työolotutkimusten pohjalta. Ryhmä toimii sopimuskauden ajan ja se koostuu KT:n ja kunta- ja hyvinvointialan pääsopijajärjestöjen JAU ry, JUKO ry sekä Sote ry edustajista. 

Työryhmä 22-24 jäsenet
Työryhmä 22-24 jäseniä maaliskuussa 2024 Kuntatalolla: Talentian erityisasiantuntija Heidi Pekkarinen/JUKO, työelämäasiantuntija Anne Ranta/JHL,  työympäristöasiantuntija Eija Kemppainen/Super, neuvottelujohtaja Anna Kukka/KT (puheenjohtaja), neuvottelupäällikkö Juha Honkakoski/Tehy,  työmarkkinatutkija Riikka Krause/KT, työmarkkina-asiantuntija Jonas Fyrqvist/Ammattiliitto Jyty, työelämän kehittämisen asiantuntija Marjaana Walldén/KT. Kuvasta puuttuvat Lääkäriliiton työmarkkinajohtaja Timo Kaukonen/JUKO ja johtava työmarkkinajuristi Mirja-Maija Tossavainen/KT.

Seurantakysely yhteistoiminnan toteutumisesta hyvinvointialueilla

Yksi työryhmän tehtävistä on toteuttaa seurantakysely hyvinvointialueiden työnantajille ja henkilöstön edustajille yhteistoiminnan toteutumisesta, henkilöstön edustajien osallistumismahdollisuuksista sekä muutoksen hallinnan onnistumisesta. 

Kysely toteutettiin ensimmäisen kerran keväällä 2023. Kyselyn tuloksiin voit tutustua Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KTn internetsivuilla: Yhteistoiminnan rakenteet hyvinvointialueilla kehittymässä hyvälle mallille sekä kyselyn yhteenveto.

Kysely tehdään seuraavan kerran syksyllä 2024. 

Työryhmä selvittää mahdollisuuksia esihenkilökoulutukseen muutostilanteessa

Työryhmän tehtävänä on myös selvittää mahdollisuudet yhteisen koulutuksen luomiseen. Koulutus koskee esihenkilötyön ja hyvän johtamisen merkitystä ja tukea työyhteisön muutostilanteissa. Teemasta järjestetään esihenkilöaamuja vuoden 2024 aikana. 

Työryhmä toimii tiiviissä yhteistyössä Työelämän kehittämisryhmä Tekryn ja hyvinvointialan kehittämisjaoksen kanssa.  Työryhmän puheenjohtajana toimii neuvottelujohtaja Anna Kukka KT:sta.

Mitä työryhmässä on saatu aikaan, lue blogi!

Ensimmäinen vuosi yhteistyötä Työryhmä 22–25:ssä – mitä on saatu aikaan?  Blogin ovat kirjoittaneet työelämän kehittämisen asiantuntija, Marjaana Walldén KT:sta ja työympäristöasiantuntija Eija Kemppainen Superista.