Webinaari Hood
#uutinen - 29.03.2023

Kehittämiskulttuurin luominen -webinaarisarja starttasi aktiivisella keskustelulla

Kevään webinaarisarja starttasi 29.3. Muuvon Timo Huttusen johdolla. Teemana oli henkilöstölähtöisen kehittämisen hyödyt ja tavoitteet.

Eroaako henkilöstölähtöinen kehittäminen tavallisesta kehittämisestä? Millaisiin tilanteisin, muutoksiin ja uudistamiseen henkilöstölähtöinen kehittäminen sopii? Entä prosessi, miten valmistautua, suunnitella, toteuttaa, ohjata ja seurata kehittymistä? Muun muassa näitä kysymyksiä pohdittiin webinaarissa, johon ilmoittautui kaikkiaan 140 kuntien ja hyvinvointialueiden ammattilaista ympäri Suomen.

Timo Huttusen ja Anna-Mari Jaanun (KT) ohjaamassa webinaarissa osallistujat arvioivat onnistuneen henkilöstölähtöisen kehittämisen avainsanoiksi osallistamisen ja avoimuuden. Haasteena kehitystyöhön koettiin aktivointi sekä kehittämisen vaikuttavuuden arviointi. Työaika ja resurssit koettiin myös esteinä kehittämiselle: ”Työntekijöille tarvitaan työaikaa, jos halutaan, että kehittämiseen osallistutaan aidosti. Kehittäminen koetaan aikaa vieväksi, ja jos pulaa resursseista niin siitä säästetään.”

Huttusen kävi alustuksessaan läpi kehittämisen lähtökohtia, kehittämisprosessin vaiheita ja käytännön työkaluja, joita on mahdollista hyödyntää omassa kehittämistyössä.  Jotta henkilöstölähtöistä kehittämistä voidaan tuloksellisesti toteuttaa, on henkilöstöllä oltava valtuudet ja mahdollisuus tehdä konkreettisia kehittämisehdotuksia, hän korosti.

”Kehittämistyössä olennaista on sanoittaa heti alkuun se, kenen vastuulla on osallistujien aktivointi.. On myös tärkeää, että kehittäminen tapahtuu olevassa olevissa käytännöissä, ei arjen ulkopuolella tai irrallisissa kehittämisprojekteissa.”

Osallistujien antaman loppupalautteen mukaan puolentoista tunnin webinaari antoi ideoita ja motivaatiota, sekä työkaluja omaan työhön.

Kevään webinaariaikataulu:

19.4.2023 kello 8.30–10 Kokeilukulttuurin edistäminen, johdon coach ja ketterä valmentaja Terhi Aho, Nobsa.

27.4.2023 kello 8.30–10 Työyhteisöjen kehittäminen dialogisin menetelmin, HT, dosentti ja kehittäjä Sirpa Syvänen Tampereen yliopisto, Työelämän tutkimuskeskus.

3.5.2023 kello 8.30–10 Yhteisöohjautuvuus, case Järvenpää, henkilöstön kehittämispäällikkö Kati Toikka, Järvenpään kaupunki sekä FT, dosentti ja kehittäjä Perttu Salovaara, Jointu Rehthink.

24.5.2023 kello 8.30–10 Organisaatiokulttuurin kehittäminen, Chief People Officer Petra Rosvall, M-Files sekä TYÖ2030 ohjelmajohtaja Sanna Kulmala.

<   takaisin