#blogi - 04.06.2020

Tee päivän hyvä teko

Jos jokainen ihminen laittaisi saamansa hyvän kiertämään kolmelle muulle ihmiselle, tulisi maailmasta parempi paikka. Hyvästä seuraa hyvää. Näin Trevor McKinney ajatteli 2000-luvun alun elokuvassa Anna hyvän kiertää. Nyt me yritämme samaa kunta-alalla.

Kunta-alaa – kuten muutakin maailmaa – koettelee muutos, johon tulisi sopeutua. Pitkään on puhuttu työelämän murroksesta: työtä ei ole järkevää tehdä samalla tavalla kuin ennen. Maailma ympärillä on muuttunut. Viimeisimpänä on koronapandemia, jonka takia on jouduttu tekemään ennennäkemättömiä ratkaisuja. Joillekin muutos on ollut kivutonta, joillekin taas ei. Siksi meidän pitää laittaa hyvät teot kiertoon, jotta hyvät ratkaisut leviäisivät ja jotta muutos olisi vähemmän kivuliasta.

Ilman ideoiden jakamista muille, moni hyvä asia olisi jäänyt tapahtumatta. Koronapandemian aikana hoitokotien vanhukset joutuivat eristyksiin läheisistään. Ulkomailta kuitenkin kantautui Suomeen tietoja pleksilasein ja mikrofonein varustetuista tapaamiskonteista, joissa vanhukset pystyivät tapaamaan läheisiään ilman tartuntariskiä. Jos ensimmäisen kontin hankkinut vanhainkoti olisi vaiennut ideastaan tyystin, tieto siitä ei olisi lähtenyt leviämään eri maihin. Silloin moni vanhus olisi jäänyt vaille tunteikasta tapaamista läheisensä kanssa. Onneksi keksinnöstä ei vaiettu, sillä nyt kontteja on otettu käyttöön ympäri Suomea.

Kunta-alalla on paljon yhteistä: halu tarjota laadukkaita palveluja kuntalaisille ja pitää yllä ainutlaatuista hyvinvointiyhteiskuntaa. Me tiedämme myös, että kunta-alalla on tehty jo hienoa uudistamistyötä työtapojen, palvelujen, hyvinvoinnin ja johtamisen parantamiseksi. Nyt me haluamme, että tuo hyvä kuntatyö tuotaisiin esille ja hyvät teot jaettaisiin muille.

Juuri sinun teostasi voi olla suunnattoman suuri apu jollekin toiselle. Kun laittaa hyvän kiertämään, niin siitä seuraa vain pelkkää hyvää - koko kuntakentälle.  

Osallistu Hyvä kiertämään -kampanjaan kertomalla kehittämistyöstäsi Tekojen torilla. Lue lisää kampanjasta: www.kunteko.fi/hyvakiertamaan

Susanna Koivistoinen, projektitiedottaja 
Kunteko 2020 - kunta- ja maakunta-alan työelämän kehittämisohjelma

 
 
<   takaisin