#uutinen - 01.09.2022

“Tänä vuonna rikotaan tuhannen kehittämisteon raja” - Nyt on jälleen haussa Suomen kekseliäin kunta

Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT ja kunta-alan pääsopijajärjestöt kannustavat jälleen kunta-alalla työskenteleviä jakamaan kuntatyön uudistamis- ja kehittämistekoja Tekojen tori – portaaliin. Hyvä kiertämään -kampanjaan voi osallistua kuka tahansa kuntatyön kehittäjä viemällä alustalle kuvauksen oman työpaikan toimintatapojen ja palvelujen uudistamisesta.  

Kuntatyön kehittämisellä on paljon merkitystä, sillä palvelujen sujuvuus ja työntekijöiden hyvinvointi vaikuttavat jokaiseen. Kaikki Suomessa asuvat käyttävät kuntaorganisaatioiden tuottamia palveluja. Lisäksi ala työllistää 434 000 ihmistä. 
 

Kuvassa ihmisiä ryhmässä, Tekojen tori logo, sanat osallistu ja nyt valitaan Suomen kekseliäin kunta!

“Haastamme kuntakenttää jakamaan uusia kehittämisratkaisuja eri toimialoilta niin, että Tekojen torilla ylitetään tänä vuonna tuhannen kehittämisteon raja. Samalla etsimme Suomen kekseliäintä kuntaa. Viime vuonna tittelin nappasi Liminka yli 50:llä kehittämisteollaan”, kertoo ohjelmapäällikkö Anna-Mari Jaanu.

Tekojen torilta löytyy ideoita työelämän kehittämiseen 

Tekojen torilla on jo 883 kehittämistekoa yli 130:sta kunta-alan organisaatiosta. Portaaliin kerätään niin isoja kuin pienempiäkin oivalluksia siitä, miten toimintatapoja tai palveluja on kehitetty.  

Esimerkiksi Limingan kunnan perusopetuksen toimintatapa, jossa lapset otetaan mukaan opettajarekrytointiin, on uudenlainen tapa toimia. Oulussa puolestaan kehitetään kaupungin toimialojen yhteistyönä 24/7 valmiudessa olevaa älykästä virtuaalista assistenttia eli OuluBotia asiakaspalvelun ja tiedonhaun tarpeisiin. 

“Tekojen tori on kasvanut merkittäväksi ideapankiksi kunta-alan hyvien käytäntöjen jakamisessa. Portaali osoittaa, että kuntatyöpaikoilla kehittäminen on jatkuvaa ja toimintoja ja palveluja uudistetaan eri tasoilla ja kaikilla ammattialoilla”, sanoo Jaanu. 

Innostavimmat kehittämisteot palkitaan gaalassa 

Tämän vuoden innostavimmat kunta-alan kehittämisratkaisut ja eniten kehittämistekoja ilmoittavat kuntaorganisaatiot palkitaan joulukuussa valtakunnallisessa gaalassa. Hyvä kiertämään -kilpailuun voi osallistua 15.10.2022 saakka. 

Tekojen toria tuottavat Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT ja kunta-alan pääsopijajärjestöt eli Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO, Julkisen alan unioni JAU ja Sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Sote ry. 

Lisätietoja:  

Anna-Mari Jaanu, Kuntatyö2030 ohjelmapäällikkö, puh. +358 50 572 4620 

Tekojen torille
 

 

<   takaisin