20.4.2020
Espoon kaupunki, Lähderannan koulu, Espoo

Lähderannan koulussa etäopetus onnistuu

Valmis

Tarve ja tavoitteet
Koulu siirtyi etäopetukseen kertaheitolla. Opettajat tukevat toinen toistaan, että homma saadaan onnistumaan ja että jokainen opettaja - ottamatta huomioon aikaisempia tvt-taitoja - saa etäyhteyden oppilaisiin. Joka viikko yhteisessä kokouksessa henkilökunta keskustelee avoimesti siitä, miten kaikilla menee ja työt sujuvat. Tähän mennessä jokainen opettaja on ollut videoyhteydessä oppilaiden kanssa.
Ratkaisu
Aluksi ennen varsinaista siirtymistä etäopetukseen jaettiin avoimesti ideoita etäopetuksen järjestämisestä, esimerkiksi missä ja miten päivän ohjeistukset jaetaan oppilaille ja huoltajille, miten kuvataan opetusvideoita sekä millaisia mahdollisuuksia ja välineitä on varsinaisen videoyhteyden ottamiseen. Koulun rehtori loi Teamsiin Etäopetus-kanavan, jonne kaikki saavat jakaa ideoita ja vinkkejä toisten hyödynnettäväksi.
Tulokset
Lähderannan koulussa on onnistuttu etenemään lukujärjestyksen mukaan myös poikkeusoloissa. Jokainen opettaja on taatusti kehittänyt omia tvt-taitojaan ehkä hieman huomaamattaan, mutta myös kehittänyt omaa luovuuttaan.

Yhteyshenkilöt

Niina Sivonen
niina.sivonen(ät)espoo.fi
Luokanopettaja
Lähderannan koulu
Niina Sivonen
niina.sivonen(ät)espoo.fi
Luokanopettaja/apulaisrehtori
Lähderannan koulu
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta
Kehittämiseen ovat osallistuneet
Johto/esihenkilöt
ja henkilöstö

Toimialat

Toiminnot

Teemat