8.9.2021
Asikkalan kunta, Ympäristönsuojelu, Asikkala

Asikkalan ympäristövuosi 2021

Yhteistyössä: Hollola, Lahti
Valmis

Tarve ja tavoitteet
Myös Asikkalassa päätettiin viettää ympäristövuotta 2021 osana Lahden ympäristöpääkaupunkivuotta. Vuoden tavoitteena on ollut tavoittaa jokainen kuntalainen ja Asikkalan vapaa-ajanasukas ympäristöön liittyvien teemojen puitteissa.
Ratkaisu
Asikkalan ympäristövuoden pohjaksi kehitettiin teemakalenteri, jossa jokaiselle kuukaudelle annettiin oma ympäristöteema. Kuukausiteemojen mukaan ympäristönsuojelu ja yhteistyötahot ovat tehokkaasti ja aktiivisesti tehneet tiedottamista monissa eri kanavissa. Ympäristövuoden teemoihin ja tiedottamiseen voi tutustua kunnan kotisivuilla osoitteessa: https://www.asikkala.fi/ymparisto-ja-luonto/ymparistovuosi-2021/.

Hankkeen toteuttamiseen saatiin tueksi Lahden ympäristöpääkaupungista tapahtumarahoitusta 10 000 euroa. Ympäristövuotta on kehitetty yhdessä paikallisten yritysten, yhdistysten ja asukkaiden kanssa. Yhteensä ympäristövuoden aikana on jo syyskuuhun mennessä tehty kymmeniä erilaisia tempauksia ja varmasti tehty tai jaettu yhteensä satoja somepostauksia. Lisäksi paikallinen ilmaisjakelulehti on julkaissut artikkelin jokaisen kuukauden teemasta.
Tulokset
Ympäristötietoisuus ja ympäristönsuojelun kiinnostavuus on lisääntynyt huomattavasti. Vielä on paljon tekemistä, mutta ympäristövuosi on ollut loistava alkustartti Asikkalan kehittymiselle ympäristökuntana. Työ jatkuu ehdottomasti myös ympäristövuoden jälkeen.

Yhteyshenkilöt

Terhi Ahava
terhi.ahava(ät)asikkala.fi
ympäristönsuojelusihteeri
Asikkalan kunta

Taru-Tiina Kalliokuusi
taru-tiina.kalliokuusi(ät)asikkala.fi
ympäristöinsinööri
Asikkalan kunta
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta