6.10.2023
Limingan kunta, elinvoimapalvelut, Liminka

Auton vapaapäivän aarrejahti

Valmis

Tarve ja tavoitteet
Liminka oli vuonna 2023 ensimmäistä kertaa mukana Euroopan liikkujan viikolla. Liikkujan viikon suurin ponnistus oli Nollavisio -nuorten liikenneturvallisuustapahtuma (josta erillinen teko torilla). Nuorten tapahtuman lisäksi halusimme ideoida jotain muuta mukavaa kuntalaisille liikkujan viikolle ja auton vapaapäivä perjantaille 22.9.2023 valikoitui päiväksi. Halusimme tehdä pientä ja matalan kynnyksen, mutta mukavaa ja hyvän mielen tekemistä kuntalaisille.
Ratkaisu
Ideoimme pyöräilyteemaisen aarrejahdin sekä toimitimme keskeisille pyöräpysäköintipaikoille pyöräilyaiheisia lahjakasseja, jotka laitettiin roikkumaan kuntalaisten pyörän sarviin. Lahjakasseissa oli pyöränrenkaan paikkaussetti, sekä kiitoskirje kuntalaiselle siitä, että oli antanut autolle vapaapäivän ja valinnut ko. päivänä pyörän. Lahjakasseja jaettiin 35 kpl.

Aarrejahti rakennettiin siten, että teimme 10 kpl liikenneturvallisuusaiheisia lahjakasseja, joissa oli sisällä heijastin, heijastinliivi, pyöränrenkaan paikkaussetti, pari esitettä liikenneturvallisuudesta, juomapullo, buff-huivi sekä pyöränpumppu. Lisäksi kirjoitimme kiitoskirjeen jokaiseen kassiin osallistumisesta aarrejahtiin ja ohjeistimme ilmoittamaan kuntaan löytyneestä kassista ja kassin sijainnista. Piilotimme 10 kassia ympäri kuntaa ja teimme nettisivuille ja sosiaaliseen mediaan aarrejahti-uutiset, jossa oli vinkit kymmenen kassin löytymiseen. Uutinen julkaistiin kunnan kanavissa klo 10. Kaikki kassit oli löydetty parin tunnin sisällä julkaisusta ja kuntalaisilta tullut palaute oli myönteistä ja ilahtunutta. Osa perheistä oli lähtenyt ihan aarrejahtiin ja kiertänyt useammin vinkin sijainnit!

Kunnassa on panostettu viime vuosien aikana liikenneturvallisuus- ja pyöräilyteemaisiin liikelahjoihin ja kassien rakentaminen pystyttiin tekemään pääasiassa meiltä löytyneistä liikelahjoista. Lisäksi tilasimme Liikenneturvalta ilmaisia esitteitä, joita hyödynnettiin tässä. Kassien ja lahjojen yhteenlaskettu rahallinen arvo oli ehkä noin 300 euroa. Lisäksi kassien tekemiseen, vinkkien kirjoittamiseen ja some- ja nettisivu-uutisten tekemiseen meni yhteensä ehkä noin puoli päivää työtä.

Tavoitteena oli tuoda esille auton vapaapäivää, osallistua konkreettisella mutta matalan kynnyksen teolla Euroopan liikkujan viikolle sekä ilahduttaa kuntalaisia viikonlopun kynnyksellä. Tässä onnistuttiin. Tekoa oli myös virkistävää ja mukavaa valmistelijana suunnitella ja toteuttaa!
Tulokset
Kehittämisteko oli pieni, mutta hyvää mieltä aiheuttava! Halusimme tehdä matalan kynnyksen tekoja ja saimme jo ideoita ensi vuoden liikkujan viikolle ja auton vapaapäivälle. Tempauksen arvo oli erityisesti viestinnällinen ja saimme samalla omissa kanavissamme tuotua esille auton vapaapäivää sekä viikon aikana jo aiemmin liikenneturvallisuusteemaista sisältöä.

Ensi vuonna ehdottomasti jatketaan!

Yhteyshenkilöt

Laura Kelhä
laura.kelha(ät)liminka.fi
Kehityspäällikkö
Limingan kunta
Kaisa Salmu
kaisa.salmu(ät)liminka.fi
Hankeasiantuntija
Limingan kunta
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta
Kehittämiseen ovat osallistuneet
Johto, henkilöstö ja
palvelujen käyttäjät

Toimialat

Toiminnot

Teemat