3.9.2020
Hämeenkyrön dialyysi, Hämeenkyrö

Dialyysiyksikkö työhyvinvointia etsimässäTarve ja tavoitteet
Dialyysiyksikkömme on pieni, kuusipaikkainen, ja koulutettuja sairaanhoitajia on kuusi. Työtä tehdään tiiviisti parin kanssa, joten on erittäin tärkeää, että työyhteisö puhaltaa yhteen hiileen ja koko yhteisöllä on selkeät samansuuntaiset tavoitteet ja menettelytavat. Valitsimme yhdessä työhyvinvoinnin tämän vuoden teemaksi ja juuri koronapandemian alkaessa pystyimme vielä toteuttamaan yhteisen matkan.
Ratkaisu
Jokainen dialyysisairaanhoitaja sai työhyvinvointiin liittyvän tehtävän, jota mietti ja johon haki syvyyttä lukemalla teemaan sopivaa tietoa. Sitten yhdessä jokaisen mietinnän pohjalta vietiin asiaa eteenpäin eli mitä kukin teema tarkoittaa juuri meidän yhteisössämme. Asiat koottiin yhteen ja työstettiin videoksi, jonka kautta voi helposti palauttaa asioita mieleen. Se myös kuvaa yhteistä suuntaa, matkaa ja työkaverin hyväksymistä juuri omana itsenään. Kommunikointi työyhteisössä on tärkein työväline, myös sitä harjoittelimme matkalla.

Voit katsoa videon täältä: https://youtu.be/umrTvktxWG4
Tulokset
Työyhteisön yhteishenki parani, kommunikointi samoin. Luottamus työkavereihin vahvistui, mikä auttaa myös siihen, että pystyy itse vapaalla rentoutumaan ja luottamaan työasioiden sujuvan silloinkin, kun itse on vapaalla. Jokaiselle selvisi paremmin oma roolinsa työyhteisön kehittämisessä.

Yhteyshenkilöt

Terhi Hakala
terhi.hakala(ät)hameenkyro.fi
Asiantuntijasairaanhoitaja
Hämeenkyrön dialyysi

Piia Ekstam
piia.ekstam(ät)hameenkyro.fi
Asiantuntijasairaanhoitaja

Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta