10.6.2020
Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri, Turku

Esimiestreffit ja HR-tärpit

Valmis

Tarve ja tavoitteet
Esimiehet ovat avainasemassa kun huolehditaan henkilöstön työhyvinvoinnista, osaamisesta, työsuhdeasioista ja tiedonsaannista. Esimiesten tulee siksi saada selkeää ja ajantasaista tietoa ajankohtaisista tapahtumista ja uudistuksista. Tiedon pitää myös kulkea toisin päin, eli henkilöstöpalveluiden pitää kuulla esimiesten ajatuksia ja näkemyksiä ja saada tietoa, miten yksiköissä asiat etenevät.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin Henkilöstöpalvelut lähtivät kehittämään sähköpostin ja intrassa julkaistavien ohjeiden oheen uutta kanavaa olla yhteydessä laajaan esimieskuntaan.
Ratkaisu
Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin Henkilöstöpalvelut ottivat 2014 käyttöön Esimiestreffit, jonne kutsutaan kaikki esimiehet kuulemaan ja keskustelemaan ajankohtaisista HR-asioista noin kerran kuussa. Ja treffeillä tarjotaan aina kahvit, totta kai!

Tilaisuus kestää aina tunnin ja tilaisuus koostetaan lyhyistä ja ytimekkäistä tietoiskuista koskien mm. palvelussuhdeasioita, täydennyskoulutuksia, työhyvinvoinnin kehittämistä, rekrytointia tai muuta henkilöstöä koskevaa asiaa. Esittelijöinä ja keskustelun virittäjinä toimivat Henkilöstöpalveluiden asiantuntijat. Esimiestreffit on perinteisesti pidetty isossa luentosalissa, mutta pandemia-aikaan treffit siirrettiin etätilaisuudeksi. Parhaimmillaan linjoilla oli yli 200 esimiestä!

Halutessaan syventävää tietoa tietoiskun jälkeen, esimiehet voivat osallistua teemakohtaisiin HR-tärppeihin. HR-tärppi kestää enintään tunnin, siinä syvennytään yhteen henkilöstöasiaan syvemmin ja tärpin pitäjä on Henkilöstöpalveluiden asiantuntija. HR-tärppien aiheet julkaistaan aina puolivuosittain ja monet tärpeistä myös nauhoitetaan, joten niiden katsominen onnistuu myös ajasta ja paikasta riippumatta.
Tulokset
Esimiestreffit ja HR-tärpit ovat saaneet hyvää palautetta esimiehiltä. Tilaisuuksissa saa tiivistetysti ja nopeasti tietoa ajankohtaisista henkilöstöasioista ja tilaisuudessa saa kysyä lisätietoa ja tarkennuksia. Henkilöstöpalveluiden palvelut ovat tulleet tunnetuiksi, asioiden jalkauttaminen on tehostunut ja esimiehet ovat tulleet tutuiksi Henkilöstöpalveluiden tiimiläisten kanssa.

Yhteyshenkilöt

Sirpa Saarni
sirpa.saarni(ät)tyks.fi
koulutussuunnittelija
Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta