3.10.2023
Orimattilan kaupunki / Henkilöstöhallinto ja liikuntapalvelut, Orimattila

Henkilöstön lokakuun liikuntakampanja

Käynnissä

Tarve ja tavoitteet
Idea lähti henkilöstöpäälliköltä, joka pohti miten henkilöstön työhyvinvointia voisi lisätä liikunnan keinoin. Tavoitteeksi asetettiin, että jokainen kaupungin työntekijä voi osallistua kampanjaan ja kaikki toimenpiteet ovat sellaisia, jotka voidaan toteuttaa pieninä arjen tekoina työpäivän lomassa. Lisäksi yhtenä isona tavoitteena oli, että kaupungin henkilöstö lisäisi arjen aktiivisuuttaan työpäivän aikana.
Ratkaisu
Liikuntabongo -kortti jaettiin jokaiselle kaupungin työntekijälle ja se sisälsi pieniä työpäivän lomassa tehtyjä, arkiaktiivisuutta lisääviä toimenpiteitä. Toimenpiteiden ideana on antaa konkreettisia esimerkkejä arkeen, esim. kävele puhelun aikana, jätä auto kauemmas parkkipaikalla, jammaile hyvää kappaletta, tee lyhyt happihyppely yms.

Lisäksi kaupungin sisäiseen viestintäkanavaan tulee jokaisen viikon maanantaina lisähaaste. Jokaisen kuukauden viimeisellä viikolla pyydetään tarkastelemaan mennyttä kuukautta sekä valitsemaan pienet teot, joita lähtee toteuttamaan jokapäiväisessä arjessa.
Tulokset
Kampanja on juuri alkanut, eli vielä emme tiedä miten työ on muuttunut ja millaisia vaikuttavuuksia toimenpiteellä on ollut. Teemme kyselyn kampanjan jälkeen henkilöstölle, jossa selvitämme miten kampanja onnistu ja päästiinkö tavoitteeseen. Jatkokehitys tehdään tämän pohjalta.

Yhteyshenkilöt

Teija Savolainen
teija.savolainen(ät)orimattila.fi
Liikunta- ja vapaa-aikapäällikkö
Orimattilan kaupunki
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta