6.10.2023
Limingan kunta/ Elinvoima (viestintä), Liminka

Henkilöstön uutiskirje

Käynnissä

Tarve ja tavoitteet
Onko vanhassa vara parempi? Henkilöstön tiedottaminen on hoidettu Limingassa pitkään sähköpostiviestein, intrassa julkaistuin uutisin ja tietysti myös yksikkökohtaisesti esihenkilöiden toimesta. Mutta tulevatko tärkeät henkilöstöä koskevat uutiset luettua digitaalisessa muodossa? Eri palvelualueilta on toistuvasti tullut viestiä, että esimerkiksi johtoryhmässä tai työyhteisötoimikunnassa käsitellyt asiat olisi mukava lukea muussa muodossa kuin intrasta löytyvinä muistioina. Yleinen viesti on ollut myös se, että intraa ei ehdi aina seurata ja osa henkilöstöä koskevista sähköposteista jäi lukematta hektisessä arjessa.
Ratkaisu
Kuukausittain ilmestyvä henkilöstökirje kokoaa yhteen johtoryhmän päätökset, työyhteisötoimikunnassa käsitellyt ajankohtaisasiat ja muut päivän polttavat uutiset tiivistetysti sekä monikanavaisesti. Sähköpostien ja intrauutisten rinnalle siitä taitetaan A4-kokoinen kaksipuolinen lehtinen, joka tavoittaa myös sellaisen henkilöstön, joka ei käytä pääsääntöisesti tietokonetta työssään tai lukee muuten vain mielummin henkilöstöä koskevista asioista paperisesta tiedotteesta.

Paperinen uutiskirje taitetaan ja kuvitetaan kiinnostavaksi kokonaisuudeksi, johon on helppo tarttua vaikka lounastellessa tai kahvipöytälukemisena. Yksiköiden esihenkilöt tulostavat uutiskirjeen omaan yksikköönsä luettavaksi.

Teko lisää tiedon saavutettavuutta. Toteutus hoituu omin voimin, työajan puitteissa: viestintäpäällikkö koostaa käsiteltävät asiat hallintojohtajan kanssa – henkilöstöjohtajan, johtoryhmän sekä muiden tarvittavien asiantuntijoiden hyvällä myötävaikutuksella!

Tulokset
Viesti eri palvelualueilta on ollut kannustavaa. Tähän mennessä uutiskirjeitä on julkaistu yhteensä viisi. Vuoden kokeilun jälkeen, keväällä 2024, tavoitteena on selvittää henkilöstökyselyllä, onko tiedonsaanti parantunut uutiskirjeen myötä. Samalla selvitetään, missä muodossa uutiskirje luetaan mieluiten. Tähän mennessä saadun palautteen perusteella paperinen versio on saavuttanut yllättävän suosion myös tietotyöläisten taukotilassa. Tavoitteena on, että jokainen Limingan kunnan työntekijä pääsee lukemaan henkilöstöä koskevista asioista näppärästi, itselle mieleisellä ja luontevalla tavalla. Jokaisen kirjeen lopussa pyydetään palautetta ja toiveita henkilöstökirjeen kehittämiseksi – työ siis jatkuu kirje kirjeeltä!
Liitteet
null
null
null
uutiskirje 4_2023.pdf

Yhteyshenkilöt

Anu-Maija Kärjä
anu-maija.karja(ät)liminka.fi
viestintäpäällikkö
Limingan kunta, Elinvoima (viestintä)
Päivi Keltanen
paivi.keltanen(ät)liminka.fi
hallintojohtaja
Limingan kunta
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta
Kehittämiseen ovat osallistuneet
Johto/esihenkilöt
ja henkilöstö

Toimialat

Teemat