11.10.2023
Kauhajoen kaupunki, Kauhajoki

Huomio työn ja vapaa-ajan hyvinvointiin!

Palkittu!
Palkittu
Käynnissä

Tarve ja tavoitteet
Mietimme kaupungin työntekijöiden hyvinvoinnin ja terveyden edistämistä. Meillä on niukat määrärahat hyvinvointisetelien korotuksiin tai muihin työpaikkaetuihin. Tavoitteenamme on liikuttaa kaupungin työntekijöitä ja mahdollistaa liikkuminen työssä ja vapaa-aikana.
Ratkaisu
Aloitimme työntekijöiden liikunnalliset hankkeet jo vuosia sitten. Meillä on ollut Paree-hanke, kampanjoita ja tapahtumapäiviä, joissa olemme jakaneet tietoa erilaisista liikunnan mahdollisuuksista kaupungissamme. Sitten huomasimme, että meidän pitää kiinnittää enemmän huomiota juuri työntekijöidemme hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen, jotta jaksamme tuottaa palveluita myös asukkaillemme.

Aloitimme siitä, että työntekijät saavat käydä työaikana hyvinvointivalmennukseen kuuluvassa Inbody-mittauksessa ja ensimmäisellä kartoituskäynnillä. Yksilöllinen ohjaus ja saatto liikunnan pariin on ilmaista, myös muille kuin kaupungissa asuville. Paree-vuosikortti on kehitetty kaupungin oman urheilutalo-uimahalli Virkun kuntosali- ja uimahalliliikkujille, sen saa hintaan 50 €/v, kun käyttää siihen hyvinvointisetelin 30 €.

Lasten uinti on meillä ollut jo vuosia maksutonta, joten työntekijät voivat ottaa lapsensa helposti mukaan uimaan. Tarjoamme myös aikuisten uimakoulua ja tukea uintiharrastuksen aloitukseen. Avi:n hankkeen avulla olemme ostaneet polkupyöriä, liukulumikenkiä jne. välineitä, joita kaupungin työntekijät saavat lainata maksutta.

Olemme kehittäneet toimintaa kaikkien toimialajohtajien voimin, käytännön toteutuksesta vastaavat liikuntapalveluiden henkilökunta ja esimerkiksi kasvatuksen ja opetuksen toimialan hanketyöntekijä on ollut aktiivinen apu kehittämisessä. Emme laske tässä kohtaa kustannuksia, odotamme hyvien käytänteiden leviävän ja tuottavan tulosta mm. sairaspoissaolojen säästöinä.
Tulokset
Emme ole vielä mitanneet toiminnan vaikutuksia, mutta Paree-korttien lunastaneiden määrä kasvaa koko ajan. Samoin hyvinvointivalmennuksen asiakasmäärät ovat nousseet niin, että olemme palkanneet jo toisenkin hyvinvointiohjaajan. Emme laske nyt euroja, luomme hyvinvointia! :)

Yhteyshenkilöt

Eija Liikamaa
eija.liikamaa(ät)kauhajoki.fi
Hyvinvointijohtaja
Kauhajoen kaupunki
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta