29.9.2021
Kangasalan kaupunki/Markkinointi- ja viestintä, Kangasala

Kangasalan maisemat ja nähtävyydet kehyksiin

Valmis

Tarve ja tavoitteet
Kangasala on kuuluisa upeista maisemistaan, joita ovat historian saatossa ihailleet niin runoilijat kuin kuninkaat ja keisaritkin. Maisemat ja nähtävyydet on jälleen haluttu nostaa esille, niin matkailijoille kuin kaupungissa päivittäin liikkuville kaupunkilaisille ja sitä kautta muistuttaa niiden erityisyydestä. Mikä toimisikaan tähän paremmin kuin kannustaminen valokuvaamiseen näiden näkymien yhteydessä.

Maisemakuvakehysten edessä voi kuvata itsensä, perheensä tai vaikka kaveriporukan ja tallentaa samalla taustaksi palan Kangasalaa. Kehyksiin on mahdollista myös istahtaa kuvattavaksi. Kuvan voi halutessaan jakaa sosiaaliseen mediaan muidenkin ihasteltavaksi, missä viesti Kangasalan maisemista tavoittaa myös matkailijoita ja muita paikkakuntaa ennestään tuntemattomia.
Ratkaisu
Maisemakehysten suunnittelutyötä on ohjannut ja toteutuksesta vastannut Kangasalan kaupungin Liiku ja Leiki -työryhmä yhdessä rakentamisen palvelualueen kanssa. Hankkeen rahoittajina ovat toimineet Kangasalan kaupunki ja Visit Kangasala.

Maisemakehykset ovat olleet myös osa kaupungin monipuolisen viihtyisän ympäristön rakentamista ja kehykset ovat mukana Lumoava Kangasala -taide- ja ympäristöohjelman vuoden 2021 toimenpidesuunnitelmassa. Kehyksiä on siis edistetty monialaisesti kaupungissa toimivien työryhmien yhteistyössä.

Kehysten visuaalisesta ilmeestä vastaa julkisten tilojen taiteeseen erikoistunut yritys Public Art Agency Finland. Graafinen suunnittelija Johanna Havimäki luonnosteli kaupungille useita vaihtoehtoisia malleja, joista ’Oksalla ylimmällä’ valittiin tuotantoon. Oksana on Kangasalan kaupungin nimikkopuu, mänty. Kehysten toteutuksessa on käytetty kaupungin ja Visit Kangaslan ilmeen mukaisia värejä ja ne toistavat Kangasalan kaupungin brändi-ilmettä. Kehykset on valmistettu paikallisen metallialan yrityksen Modusteel Oy:n pajalla Kangasalla.
Tulokset
Maisemakehysten julkistus saavutti laajaa kiinnostusta mediassa ja kehyksistä kirjoitettiin useissa Pirkanmaalaisissa sanomalehdissä. Lisäksi maisemakehykset saivat paljon huomiota sosiaalisessa mediassa. Lisäksi kehysten yhteydessä on otettu runsaasti valokuvia kaupungin kauniista maisemista. Kehyksiä tullaan mahdollisesti samaan myös tulevaisuudessa lisää.

Yhteyshenkilöt

Isabella Rossi
isabella.rossi(ät)kangasala.fi
Tapahtumakoordinaattori
Strateginen johto
Annikka Lampo
annikka.lampo(ät)kangasala.fi
Tiedottaja
Strateginen johto
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta
Kehittämiseen ovat osallistuneet
Johto/esihenkilöt
ja henkilöstö

Toimialat

Toiminnot

Teemat