11.10.2022
Ylöjärven kaupunki/vapaa-aikapalvelut, Ylöjärvi

Kokeilevan sirkuksen työpaja

Valmis

Tarve ja tavoitteet
Ylöjärven Tiuravuoren palvelukeskuksen yhteisötaiteilijan kanssa päätettiin syksyllä 2022 aloittaa yhteistyö, jossa kulttuuria ja liikuntaa voitaisiin yhdistää. Keksimme tuoda sirkuksen palvelukeskus Tiuravuoreen ja yhteisökoti Pehtooriin. Sirkuskiertue oli kolmen kerran kokeilu kolmessa eri yksikössä tunnin kerrallaan eli yhteensä 9 tunnin työ.

Tavoitteena oli tuoda ikäihmisille elämyksiä ja osallistaa heitä heittäytymään uusiin kokemuksiin.
Idean siis keksi yhteisötaiteilija Tuuli Pollari ja liikunnanohjaaja Jaana Heikkilä.
Ratkaisu
Sirkusvälineitä saatiin lainaksi kulttuurikeskus Piipoosta ja ostettiin huvitteluvälinekaupasta (kustannukset noin 200€). Mukana sirkuksen organisoinnissa ja toteutuksessa oli liikunnanohjaaja Jaana Heikkilä ja yhteisötaiteilija Tuuli Pollari.

Esihenkilöille infottiin sirkuksen ajankohta ja palvelukeskuksen henkilökunta osallistui tuomalla ikäihmiset päiväsaliin. Kaikki järjestelyt ja työ tehtiin liikunnanohjaajan ja taiteilijan työajalla ja työstä ei aiheutunut oleellisia kustannuksia.

Paikallislehden toimittaja kävi tekemässä lehtijutun sirkus Tiuravuorilandiasta. (Ylöjärven uutiset, Vilma Kaura).
Tulokset
Kokemukset olivat positiivisia. Ikäihmiset aktivoituivat ja saivat mielelle virkeyttä. Sirkuksen välineiden käsittely toi onnistumisen iloa (kukkakeppien käsittely, keilojen pyöritys, pellenenän kanssa ilmeilyt, asukkaiden ihmispyramidi).

Kulttuurin ja liikunnan yhteistyön jatkoa on suunniteltu tanssitaidekiertueen tuomisella seuraavaksi palvelukeskukseen.
Linkit
https://ylojarvenuutiset.fi/2022/10/08/palvelukeskuksen-vanhukset-ovat-paasseet-pelleilemaan-oikein-urakalla-katso-riemukkaat-kuvat-sirkus-tiuravuorilandiasta/

Yhteyshenkilöt

Jaana Heikkilä
jaana.heikkila(ät)ylojarvi.fi
Liikunnanohjaaja
Ylöjärven kaupunki
Tuuli Pollari
tuuli.pollari(ät)ylojarvi.fi
Yhteisötaiteilija
Ylöjärven kaupunki
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta