6.10.2023
Limingan kunta, Liminka

Liikuntavälineet taukojumpan kannustajina

Käynnissä

Tarve ja tavoitteet
Istuen tai seisten tehtävässä asiantuntijatyössä erilaiset lihasjumit ja -kivut ovat yleisiä. Työntekijöitä kannustetaan mikrotauottamiseen sekä taukojumppiin, mutta pelkkä jumppaan kannustaminen ei vielä suoraan tarkoita jumppaamista tai verryttelyä.

Limingan eri toimipisteissä jo on jo pitkään ollut esimerkiksi taukojumppaan soveltuvia jumppakeppejä ja muita pieniä liikkumiseen kannustavia välineitä. Limingan Lakeustalolla, kunnanviraston toimipisteellä, toivottiin lisävälineitä istumatyöläisten keskeisimpiin jumeihin ja tartuimme tuumasta toimeen.
Ratkaisu
Olemme hankkineet kunnanviraston tiloihin jumppakeppien lisäksi foam rollerin, faskiapallon, golf-pallon. Lisäksi kahvihuoneessamme roikkuu nyrkkeilysäkki- ja hanskat. Hankintalistalla on myös leuanvetotanko erityisesti roikkumista varten, neck releaser -laite, piikkimatto, TENS-laite, selätin, lihashuoltovasara sekä muita työntekijöiden toivomia välineitä. Tarvikkeiden tarkoitus on kannustaa pieneen taukojumppaan sekä mikrotaukoihin. Välineet sijaitsevat kunnanviraston "suljetulla puolella" keskeisellä paikalla ja niitä saa jokainen käyttää vapaasti. Välineitä on hankittu työnantajan toimesta, mutta myös työntekijät ovat tuoneet kotoaan omia käyttämättä jääneitä välineitä.

Tekoa on ideoitu ja toteutettu yhdessä henkilöstön kanssa.

Tulokset
Teko oli pieni ja matalan kynnyksen, mutta toivomme, että sillä on työntekijöiden työpäiviä virkistäviä vaikutuksia!

Yhteyshenkilöt

Laura Kelhä
laura.kelha(ät)liminka.fi
Kehityspäällikkö
Limingan kunta
Janne Laamanen
janne.laamanen(ät)liminka.fi
Liikuntapalvelupäällikkö
Limingan kunta
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta