28.9.2023
Limingan kunta, elinvoimapalvelut, Liminka

Matkailutoimijoiden verkostoitumistapaamiset

Valmis

Tarve ja tavoitteet
Matkailutoimijoita on Limingassa suhteellisen vähän, mutta silti toimijat tunsivat toisensa sekä toistensa tuotteet melko heikosti. Vain harvat yrittäjät tekivät keskenään yhteistyötä juuri tästä johtuen. Kunnan toimet matkailun edistämiseksi saattoivat jäädä yrityksille hieman vieraiksi ja yhteydenpito kunnan ja yritysten välillä oli satunnaista.

Limingasssa on jo vuosia järjestetty yrittäjien aamukahveja, ja konseptia päätettiin soveltaa matkailutoimijoiden verkostoitumiseen.
Ratkaisu
Limingan matkailutoimijat kutsutaan koolle noin kahden kuukauden välein. Ohjelma on rento ja sisältää yhteisten kahvien lisäksi kunnan ja yritysten kuulumiskierroksen sekä jonkin ajankohtaisen aiheen tai hankkeen esittelyn.

Toiminta käynnistettiin tammikuussa 2023, ja tähän mennessä on käsitelty muun muassa Oulun kulttuuripääkaupunkivuoteen linkittyvää hanketta ja yritysten sähköisen markkinoinnin vinkkejä. Tapahtuma kiertää eri yritysten vieraina, jolloin emännöintivuorossa oleva yritys pääsee kertomaan omasta toiminnastaan ja muut pääsevät tutuiksi myös yritysten tilojen kanssa.
Tulokset
Yritykset tuntevat toisensa aikaisempaa paremmin ja tämän seurauksena yhteistyö yritysten välillä on tiivistynyt. Kunta on paremmin perillä yritysten ajankohtaisista asioista ja mahdollisista haasteista, ja toisaalta kunta voi myös antaa ohjeita ja jakaa informaatiota kootusti ja tehokkaasti suuremmalle joukolle kerrallaan.

Yhteyshenkilöt

Katariina Huikari
katariina.huikari(ät)liminka.fi
Matkailupäällikkö (sijainen)
Limingan kunta
Hanna-Leena Korhonen

Matkailupäällikkö (vanhempainvapaalla)
Limingan kunta
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta
Kehittämiseen ovat osallistuneet
Asiantuntijat/eri
toimijoiden verkosto

Toimialat

Teemat