16.10.2023
Limingan kunta, elinvoimapalvelut ja sivistyspalvelut, Liminka

Meidän juttu -harrastekerhosta sisältöä kunnan kanaviin

Käynnissä

Tarve ja tavoitteet
Liminka on mukana Harrastamisen Suomen mallissa, ja osana sitä jokaiselle koululaiselle tarjotaan ilmainen harrastus koulupäivän yhteydessä. Liminka noudattaa myös Unicefin Lapsiystävällinen kunta -toimintamallia (LYK). HaLi-kerhoihin (Harrastava Liminka) lisättiin syksyllä 2023 mediakerho, jossa yhdistellään kerhotoimintaa, mutta tuodaan myös esiin LYK-toimintaa.
Ratkaisu
Meidän juttu -kerhossa käsitellään monipuolisesti mediamaailmaa eri viestintävälineiden kautta. Kerhon sisältö vaihtuu jaksottain. Ensimmäisessä osiossa käsiteltiin artikkelin kirjoittamista. Nuoret saivat ideoida itseään kiinnostavia juttuaiheita, joista kirjoittavat lopulta artikkelin. Nuoret myös tuottavat itse artikkelin kuvamateriaalin.

Meidän juttu -kerhossa syntyneet artikkelit julkaistaan kunnan kotisivuilla. Tällä tavoin liminkalaiset lapset ja nuoret saavat äänensä kuuluviin, mikä on myös hieno tapa nostaa esiin lapsiystävällistä toimintaa. Kerhon tulevana aiheena on muun muassa sosiaalinen media, jolloin kerholaiset voivat tuottaa sisältöä kunnan somekanaviin.
Tulokset
Kerhon artikkeleita ei ole vielä julkaistu, mutta tuleva juttusarja ja esimerkiksi sosiaalisen median tilien hallinnointi tuo lasten ja nuorten äänen kuuluviin.

Yhteyshenkilöt

Katariina Huikari
katariina.huikari(ät)liminka.fi
Matkailupäällikkö
Limingan kunta
Anu-Maija Kärjä
anu-maija.karja(ät)liminka.fi
Viestintäpäällikkö
Limingan kunta
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta