9.10.2023
Limingan kunta, Liminka

Minun Liminkani on minun näköiseni -kampanja

Käynnissä

Tarve ja tavoitteet
Limingan kunnan lakiin pohjautuva tasa-arvo ja yhdenvertaisuussuunnitelma on tehty vuosille 2021–2025, mutta sen merkitys ei välttämättä avaudu kaikkien arjessa. Suunnitelma löytyi henkilöstön intrasta, mutta sen paikallistaminen ei ollut kovin helppoa edes siinä tilanteessa, että suunnitelman olemassaolosta tiesi. Asiakirja haluttiin nostaa vahvemmin esiin, ja siihen kirjattujen asioiden merkitystä työarjessa valottaa tarkemmin.
Ratkaisu
Tasa-arvo ja yhdenvertaisuussuunnitelman perusajatusta voisi yksinkertaistaa niin, että jokaisella meistä on lupa tulla töihin sellaisena kuin olemme, ja meillä kaikilla on oikeus kokea olomme turvalliseksi työyhteisössämme.

Kunnan laajemmassa viestintätiimissä on yhdessä mietitty arkisia tilanteita, joissa työntekijät ovat kohdanneet yhdenvertaisuuden näkökulmasta hankalia tai epämukavia keskusteluja ja tekoja. Viestintätiimi ideoi tilanteiden pohjalta loppukeväästä nimeä ja visuaalista ilmettä kampanjalle, jolla tasa-arvo ja yhdenvertaisuussuunnitelman sisältöjä voitaisiin tuoda paremmin työntekijöiden tietoisuuteen.

Eniten kannatusta sai ehdotus ”Minun Liminkani on minun näköiseni”. Kampanjan visuaalinen ilme syntyi lopulta varsin helposti yhdistämällä kaksi Liminkaan olennaisesti liittyvää motiivia: LimmiFesteistä ja Poppaskampanjasta tutut sateenvarjot sekä Limingan kuuluisat linnut.

Kampanja tuotiin henkilöstön näkyville ensimmäisen kerran elokuun henkilöstökirjeessä. Syyskuussa työyksiköt pääsivät tilaamaan kampanjapinssejä, joilla viestitään yhdenvertaisesta Limingasta. Pinssitehdas on valmistanut rintamerkkejä jo lähes kaikkiin työyksikköihin, sekä kunnanvaltuuston jäsenille. Kampanja on saanut innostuneen vastaanoton, ja osa paikallisista yrittäjistä on myös kiinnostunut rintamerkin hyödyntämisestä.

Pinssien tavoite on hoksauttaa arkisista tilanteista, joissa tahattomastikin saattaa työkaveria loukata. Työkyky kulkee käsi kädessä hyvinvoinnin kanssa ja heijastuu ydintehtäväämme, joka on kunnan palveluiden tuottaminen. Myös jokaista asiakastamme tulee kohdella yhdenvertaisesti. Minun Liminkani on minun näköiseni -kampanjan perusviesti on, että kaikki me mahdumme saman sateenvarjon alle, riippumatta pyrstösulkien väristä.
Tulokset
Henkilöstö tuntee tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman sisällön ja on tietoinen sen olemassaolosta. Henkilöstöä haastetaan pohtimaan arjessaan yhdenvertaisuuteen ja tasa-arvoon liittyviä kysymyksiä niin kollegoiden välisissä kohtaamisissa kuin asiakastilanteissakin. Kampanja tuo näkyväksi Limingan kunnan sitoutumisen tasa-arvotyöhön.
Linkit
Liitteet
Minun Liminkani on minun näköiseni -kampanja tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmasta (2).pdf

Yhteyshenkilöt

Katariina Huikari
katariina.huikari(ät)liminka.fi
Matkailupäällikkö
Limingan kunta
Anu-Maija Kärjä
anu-maija.karja(ät)liminka.fi
Viestintäpäällikkö
Limingan kunta
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta