29.9.2021
Kangasalan kaupunki/ SOKE/ Perhetyö, Kangasala

Nepsy-nappula. Nopeaa, matalan kynnyksen arjen tukea lapsiperheille

Palkittu!
Palkittu
Valmis

Tarve ja tavoitteet
Neuropsykiatriset haasteet näkyvät tässä ajassa ja perheissä kaivataan arjen neuvoja. Kangasalan kaupungissa asiaa on voimakkaasti nostettu esille ja monenlaisia toimenpiteitä asian edistämiseksi on jo tehty. Sähköiseen perhekeskukseen liittyen, perhetyössä mietittiin nopeaa ja matalan kynnyksen apua perheille. Monessa kunnassa on Apua-nappula, joten sen rinnalla oleva Nepsy-nappula kuulosti hyvältä.

Nepsy-välinelainaamo kirjastoon oli jo perustettu perhetyön toimesta. Nepsy-nappula tuli siihen rinnalle. Tukevat toinen toisiaan.
Ratkaisu
Työntekijät jatkojalostivat esimiehen heittämän idean.

Teknisesti Nepsy-nappula oli nopeasti valmis. Nappulan kautta voi toivoa yhteydenottoa 3-4 arkipäivän kuluessa. Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrisen valmentaja -koulutuksen saaneet perheohjaajat muodostavat perhetyön sisälle "Nepsy-tiimin" ja he ovat ottaneet vastuun vastata yhteydenottoihin.

Tilanteita, miten voidaan auttaa, ryhmä voi miettiä myös yhdessä.

Pystyimme toimimaan olemassa olevilla resursseilla.
Tulokset
Ihmiset voivat olla yhteydessä mihin aikaan vuorokaudesta tahansa. Yleensä pulma- ja ristiriitatilanteita syntyvät perheen vapaa-ajalla ja silloin akuutissa tilanne, avun pyytäminenkin tapahtuu herkimmin. Chat-kanava olisi ollut vaihtoehto, mutta olisi sitonut enemmän työntekijäresurssia.

Puhelimessa pystytään antamaan käytännön neuvoja ja ideoita tilanteiden ratkaisemiseksi. Ei tarvitse aloittaa varsinaista perhetyön jaksoa. Pystytään tekemään myös palveluohjausta luukuttamatta asiakasta. Kehittämistyö jatkuu ja työtä arvioidaan.
Nepsy-nappula on ollut toiminnassa keväästä -21.

Yhteyshenkilöt

Syrjä Anna-Maija
anna-maija.syrja(ät)kangasala.fi
Perhetyön ohjaaja
Kangasalan kaupunki/ Soke/ perhetyö

Arvola Johanna
johanna.arvola(ät)kangasala.fi
perheohjaaja
Kangasalan kaupunki/ SOKE/ Perhetyö
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Tulosta
Kehittämiseen ovat osallistuneet
Johto/esihenkilöt
ja henkilöstö

Toimialat

Toiminnot

Teemat