13.10.2023
Limingan kunta, Liminka

Nettisivujen päivitysklinikka

Valmis

Tarve ja tavoitteet
Kunnan laajemmassa viestintätiimissä nousi esiin, että kunnan kotisivuilla on paljon vanhentunutta tietoa ja että sieltä ei löydy kaikkea oleellista informaatiota. Päivitysvastuu on hajautettu eri palvelualueiden vastuulle, mutta käytännössä tieto päivitystarpeesta ei aina saavuta oikeaa henkilöä, eikä järjestelmälliselle tiedon läpikäynnille ole välttämättä aikaa.
Ratkaisu
Päätettiin kutsua koolle kunnan nettisivujen päivityksestä vastaavat henkilöt päivitysklinikalle. Klinikalle sai saapua vapaasti valitsemaansa aikaan. Tarkoituksena oli lukea eri hallinnonalojen sivut läpi ja bongata päivitettäviä asioita.

Klinikalla avustettiin nettisivuille kirjautumisesta lähtien, mutta apua sai kysyä myös syventävissä kysymyksissä jotka koskivat esimerkiksi tekstin kieliasua. Samalla koulutettiin myös uusia henkilöitä vahvistamaan päivitystiimiä.

Keskitetty klinikka tarjosi tehokkaan keinon päivittää koko kunnan nettisivut kerralla kuntoon, sillä päivitettävän tiedon korjaaminen vaatii normaalitilanteessa asiasta erikseen viestimisen sille henkilölle, joka on kyseiseltä hallinnonalalta päivittäjäksi nimetty.
Tulokset
Kunnan nettisivut ovat paremmin ajan tasalla ja päivitysklinikkaan osallistuneet henkilöt saivat samalla oppia päivitysten ja sivurakenteen itsenäiseen jatkotyöstöön. Onnistunut toteutus saa jatkoa – siitä tehdään käytäntö, joka toteutetaan puolivuosittain.

Yhteyshenkilöt

Katariina Huikari
katariina.huikari(ät)liminka.fi
Matkailupäällikkö
Limingan kunta
Anu-Maija Kärjä
anu-maija.karja(ät)liminka.fi
Viestintäpäällikkö
Limingan kunta
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta