5.10.2023
Limingan kunta / Elinkeinopalvelut, Liminka

Ohjelmistorobotti selvittämään yritysmäärää

Valmis

Tarve ja tavoitteet
Vuoden aikana kuntaan perustettujen ja siirtyneiden yritysten lukumäärä on yksi kuntastrategian mittareista. Eri järjestelmistä nämä tiedot saa kerätty, mutta tietojen kerääminen näin on työlästä ja vie aikaa. Tavoitteeksi asetettiin selvittää, että pystyisikö ohjelmistorobotti kaivamaan nämä tiedot viikottaiseksi yhteenvedosta.
Ratkaisu
Pyysimme tarjouksen ohjelmistorobotista ja löytyi toimittaja, joka toimitti tarvittavan robotin kuukausihinnalla (ei aloitusmaksua). Nyt robotti toimittaa meille viikottain raportin uusista perustetuista yhtiöistä, lakkautuneista yhtiöistä ja yhtiöistä, joiden kotipaikka on siirtynyt kunnan alueelle. Varsinkin tuo viimeinen tieto on sellainen, jota on vaikea seurata ilman robotiikkaa.

Kehittämässä olivat mukana kunnan asiantuntijat ja ulkopuoliset konsultit. Oli ulkopuolista apua. Kustannus on nyt noin 1000 euroa vuodessa.
Tulokset
Hyötynä oli se, että nyt strategisen tavoitteen mittarin tietojen saaminen on vaivatonta. Suurin hyöty on se, että elinkeinopalvelut saavat lähes reaaliajassa tiedon kuntaan perustetuista ja varsinkin siirtyneistä yhtiöistä ja voimme olla pikaisesti yhteyksissä uusiin yhtiöihin ja avata keskustelun kunnan elinkeinotoiminnan ja yrittäjien välillä. Tämä parantaa palvelun laatua ja nopeutta huomattavasti.

Yhteyshenkilöt

Teemu Haapala
teemu.haapala(ät)liminka.fi
Elinvoimajohtaja
Limingan kunta / Elinvoimapalvelut
Kaj Sartorisio
kaj.sartorisio(ät)liminka.fi
Yritysasiantuntija
Limingan kunta / Elinkeinopalvelut
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta
Kehittämiseen ovat osallistuneet
Johto, henkilöstö ja
palvelujen käyttäjät

Toimialat

Teemat