2.9.2022
Riihimäen kaupunki, Riihimäki

Asiantuntijatiedon jakaminen sairaanhoidossa

Käynnissä

Tarve ja tavoitteet
Opinnäytetyöni pohjalta lähti idea. Kentällä on paljon ns. vanhentunutta osaamista ja tämän vuoksi ideoitiin malli, jonka avulla voidaan jalkauttaa uutta tutkittua ja näyttöön perustuvaa tietoa käytäntöön. Tavoitteena oli saada asukkaille ja asiakkaille mahdollisimman tasalaatuista hoitoa joka perustuu tutkittuun ja ajantasaiseen näyttöön perustuvaan tietoon.
Ratkaisu
Asiantuntijatiimi kokoontui säännöllisesti suunnittelemaan toimintaansa ja toiminta käynnistyi kunnolla heinäkuussa 2022 saattohoidon tiimin PopUp tapahtumalla. Elokuussa keuhkotiimi jakoi tietoa ajantasaisen astmalääkityksen kulmakivet- ohjeen muodossa. Jatkossa kuukausittain joku tiimi jakaa omalla tavallaan oleellista tietoa Riihimäen kaupungin yksiköihin.
Tulokset
Kehittämistyö jatkuu ja on siirtynyt osittain jo hyvinvointialueelle toimiessaan pilottina. Parhaillaan on käynnissä kysely tiimin toiminnasta ja toiveista jatkoon koko henkilökunnalle (noin 400hlöä). Kyselyn vastausaika päättyy 18.9. Nämä vastaukset analysoidaan asiantuntijatiimin sairaanhoitajien kanssa ja tämä toimii opinnäytetyöni tutkimuksellisena osiona. Opinnäytetyö on tarkoitus taputella nyt syksyllä loppuun, mutta tiimin toimintaa on tarkoitus jatkaa entistä ehompana.

Yhteyshenkilöt

Sanna-Mari Julkunen
sanna-mari.julkunen(ät)riihimaki.fi
Palveluvastaava
Riihimäen kaupunki
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta