28.9.2020
Kangasalan kaupunki, Työympäristötyö, Kangasala

Perehdytysvideo riskinarviointiin

Valmis

Tarve ja tavoitteet
Työhömme kuuluu riskinarviointi. Viime keväänä ne olivat jääneet tekemättä. Mietimme, miten saataisiin homma tehtyä mahdollisimman tehokkaasti huomioiden ihmisten täydet kalenterit ja ajan rajallisuus. Tästä ajatus lähti. Ensin sitten tehtiin riskinarvioinnin perehdytysvideo, ja kun alkuun päästiin, alettiin kehittämään työsuojeluvaltuutettujen blogia. Tällä blogilla halutaan tuoda työsuojelua tunnetuksi työntekijöille sekä luoda yhteenkuuluvuutta kaupungin työntekijöiden kesken.
Ratkaisu
Kun saimme idean, alkoi tekemisen meininki. Juha Mansikka-aho kantoi päävastuun ja oli idean isänä. Konkreettisesti edettiin niin, että ensin teimme vuorosanoja ja kuvasimme videota. Kun kului muutamia päiviä, totesimme, että valmiiksi opetellut vuorosanat joutavat pois ja teemme luontevan videon. Uskomme, että luontevuudella pääsemme lähelle ihmisiä paremmin. Toimintamallina riskiarvioinnin perehdytysvideon on aivan uusi. Emme ole kuulleet, että jossain näin olisi tehty. Kustannuksia tästä ei ole kertynyt, sillä olemme voineet hyödyntää Juhan kuvausvälineitä ja muut tarvikkeet ovat olleet työnantajan puolesta valmiina.
Tulokset
Tuloksia meillä ei ole blogista vielä, sillä sen ensimmäinen osa julkaistaan ensi viikolla. Olemme saaneet hyvää palautetta esimiehiltä riskinarvioinnin perehdytysvideosta. Kommentteina oli muun muassa se, miten helpottaa, kun ei tarvitse yrittää löytää isoa tilaa, jossa voisi kokoontua kuuntelemaan turvallisesti työsuojeluvaltuutetun pitämää perehdytysesitystä. Positiivisena on pidetty myös sitä, että kukin voi rauhassa katsoa videon ja tarvittaessa palata johonkin kohtaan täyttäessään lomaketta. Näin ollen aikasäästö on huomattava aikana, jolloin kaikilla tuntuu olevan kalenterit täynnä eikä ole helppoa löytää yhteistä aikaa. Uskomme, että tämä perehdytysvideo on tullut jäädäkseen toimintaamme työsuojelussa.

Yhteyshenkilöt

Eija Rantanen
eija.rantanen(ät)kangasala.fi
työsuojeluvaltuutettu
Kuntaorganisaatio
Juha Mansikka-aho
juha.mansikka-aho(ät)kangasala.fi
työsuojeluvaltuutettu
Kuntaorganisaatio
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta