11.10.2022
Liminka/ Vanamon päiväkoti ja Tuomiaron päiväkoti, Liminka

Peukutuspurnukka

Käynnissä

Tarve ja tavoitteet
Työyhteisössä on tullut paljon kiitosta siitä, että positiivista palautetta työkavereille muistetaan jakaa arjen lomassa nykyään paljon. Moni juttu jää kuitenkin palautteen antajan ja saajan väliseksi - tuli tarve nostaa pieniä hyviä juttuja näkyväksi koko työyhteisölle.
Ratkaisu
Tehtiin peukutuspurnukka. Se on konkreettinen, koristeltu purkki, jonka vieressä on eri kokoisia lappuja. Lappuihin voi kirjoittaa positiivista palautetta työkavereille tai tiimeille, laput täytetään nimettömänä eli palautteen saaja ei tiedä palautteen antajaa. Purkin kyljessä on ohjeistus purkin käyttöön, jotta sijaisetkin tietävät sen merkityksen. Purkki on koko ajan saatavilla taukotilassa, jolloin se on helposti saatavilla ja nopeasti purkki täyttyykin. Sisältö luetaan parin viikon välein kaikille viikkopalaverissa ja muistioon kirjataan palautteet. Lisäksi laput säilytetään, jotta niihin voi palata vielä myöhemminkin - vielä ideoidaan tehdäänkö niistä taulu, viirinauhaa vai millä tavalla laput jätetään esille.
Tulokset
Positiivinen palaute suoraa työkaverille piristää mieltä ja lisää hyvää yhteishenkeä. Yhdessä on ihmetelty ja ihasteltu peukutuslappujen määrää!

Yhteyshenkilöt

Annemari Tieva
annemari.tieva(ät)liminka.fi
vastaava varhaiskasvatuksen opettaja
Liminka/ varhaiskasvatus
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta
Kehittämiseen ovat osallistuneet
Johto/esihenkilöt
ja henkilöstö

Toimialat

Toiminnot

Teemat