14.9.2022
Riihimäen kaupunki/Henkilöstöhallinto, Riihimäki

Robotit helpottamaan henkilöstöhallinnon työtä

Valmis

Tarve ja tavoitteet
Riihimäen kaupunki on ollut mukana Helmi-hankkeessa ja osana Helmi-hanketta olemme kehittäneet robotteja helpottamaan mm. henkilöstöhallinnon työtä. Robottien kehittämisessä on ollut tavoitteena paitsi helpottaa arjen työtä siirtämällä manuaalista työtä ihmisiltä roboteille, myös kehittää kokeilukulttuuria ja oppia kokeilujen kautta. Tällä hetkellä meillä on käytössä kolme robottia: Rexit-lähtöpalauterobotti, Koklibotti-työkokemuslisärobotti sekä synttärirobotti.
Ratkaisu
Robotit on kehitetty yhteistyössä MOST Digitalin kanssa. Kehittämistyöryhmissä on ollut mukana myös ulkoisia yhteistyökumppaneita kuten Kuntien Tiera.

Rexit-lähtöpalauterobotti lähettää lähtöpalautekyselyn kaikille työntekijöille, joiden työsuhde Riihimäen kaupungilla päättyy. Tällöin ei jää ihmismuistin varaan lähettää kyselyä ja saamme säännöllisesti arvokasta palautetta meiltä lähteviltä työntekijöiltä.

Koklibotti-työkokemuslisärobotti syöttää työkokemuslisää hakevien työntekijöiden aikaisemmat palvelussuhteet hr-järjestelmään. Sähköistynyt ja nopeutunut prosessi lisää (työ)tyytyväisyyttä.

Synttärirobotti tallentaa automaattisesti 50- ja 60-vuotta täyttäneiden lahjarahan hr-järjestelmään. Aikaisemmin esihenkilöt ovat tehneet tämän, joten esihenkilöiden työaikaa vapautuu tuottavampaan työhön.
Tulokset
Robottien myötä manuaalinen työ henkilöstöhallinnossa näiden prosessien osalta on vähentynyt ja aikaa vapautuu tuottavampaan työhön. Tekeminen ei ole enää muistin varassa, kun robotit ajavat raportit säännöllisesti. Kaupungin henkilöstön tyytyväisyys työnantajaan kasvaa, kun prosessit ovat toimivia ja asiat hoituvat ajallaan.

Robottien toimintaa seurataan ja kehittämistyötä jatketaan tarvittaessa.

Yhteyshenkilöt

Minna Hyyppä
minna.hyyppa(ät)riihimaki.fi
Henkilöstöasiantuntija
Riihimäen kaupunki
Päivi Ojanen
paivi.ojanen(ät)riihimaki.fi
Henkilöstön kehittämispäällikkö
Riihimäen kaupunki
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta