16.10.2023
Limingan kunta, elinvoimapalvelut, Liminka

Tiedän mitä teit viime kesänä -nuorten kesätyöt tutuksi kunnassa

Käynnissä

Tarve ja tavoitteet
Limingan kunta tarjoaa joka kesä 16 vuotta täyttäneille tai samana vuonna täyttäville kesätyösetelin, jonka avulla saa kesätyön. Työpaikkaa voi hakea kunnalta tai yritykseltä tai perustaa oman yrityksen 4H:n kesäyrittäjyyssetelin avulla.

Kunnan kesätyöpaikoissa on laaja kirjo valittavana. Mahdollisuus on hakea muun muassa viheralueiden kunnossapitoon, urheilukoulunvetäjäksi, siivous- ja ruokapalveluihin, vanhustenhoitoon tai päiväkotiin lasten kanssa tehtävään työhön.

Vuosien aikana on kuitenkin huomattu, että nuorilla on melko huono tietämys kunnassa tehtävistä töistä ja siksipä töihin hakijoita ei olekaan ollut valtaisia määriä. Kesätyöjakson jälkeen saatu palaute kunnantöistä on kuitenkin ollut hyvää.
Ratkaisu
Lähdettiin miettimään millä keinoin saamme lisättyä tietoisuutta kunnassa tehtävistä töistä, nimenomaan nuorten kertomana nuorille. Päätimme laatia minun kesätyöni työpaperin, jonka nuori täyttää oman kesätyörupeamansa päätyttyä.

Työntekijänuori täyttää paperiin seuraavat kohdat: työpaikka, kertoo omin sanoin mitä työtehtäviin kuului, kertoo mikä yllätti, kuvaa miten suosittelisi työtä, lähettää terveisiä työnantajalle ja tuleville työntekijöille.

Nuoren antaessa luvan julkaisemme minun kesätyöni -paperit myös kunnan nettisivuilla ja julkaisemme niitä kesätöistä kertovassa uutisoinnissa.
Tulokset
Saimme nuorten minun kesätyöni -papereista hyvät esittelyt käytettäväksi kunnan kesätöitä mainostettaessa seuraavalle työllistettävälle ikäryhmälle. Lisäksi saatiin lisättyä tietoisuutta kunnasta työnantajana, ja kommentoipa joku nuori paperissaan, että tämä vahvisti myös omia haaveita tulevia opiskeluja ajatellen.
Liitteet
Minun kesätyöni(3).png

Yhteyshenkilöt

Kaisa Salmu
kaisa.salmu(ät)liminka.fi
Hankeasiantuntija
Limingan kunta
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta
Kehittämiseen ovat osallistuneet
Johto, henkilöstö ja
palvelujen käyttäjät

Toimialat

Teemat