27.9.2021
Vantaan kaupunki/Kasvatuksen ja oppimisen toimiala/Varhaiskasvatuksen palvelualue, Vantaa

VAKASTUDIO

Valmis

Tarve ja tavoitteet
VAKASTUDIO on videokokouksena toteutettu viestintäkanava ja se on suunnattu Vantaan varhaiskasvatuksessa työskentelville päiväkodinjohtajille ja varajohtajille. VAKASTUDIO luotiin koronapandemian alussa yhteiseksi strategisten tavoitteiden ja koko palveluealuetta koskevien asioiden viestintäkanavaksi ja päiväkotien johtamisen tasalaatuisuuden varmistamiseksi valittujen teemojen kohdalla.

VAKASTUDIO on mahdollistanut myös reaaliaikaisten vastausten saamisen teemoista nousseisiin kysymyksiin.
Ratkaisu
VAKASTUDIO on uusi työn tekemisen tapa. Se on käytännössä suuri videokokous, jossa kaikki päiväkodinjohtajat ja varhaiskasvatuspäälliköt ovat samanaikaisesti kuulolla. VAKASTUDIO on nopea, tunnin mittainen kokonaisuus, jossa esitellään yksi asia kerrallaan. Tilaisuuksia on noin kerran kuukaudessa.

VAKASTUDIOn "juontajana" on joku palvelualueen varhaiskasvatuspäälliköistä. Kaikille päiväkodinjohtajille on kalenteroitu keskitetysti VAKASTUDIO- ajat kalentereihin.

Toiminta ei tuonut lisää kustannuksia. Se säästää aikaa muista kokouksista sekä vähentää sähköpostilla tapahtuvaa tiedottamista. Vakastudion käyttö samanaikaisena ja samansisältöisen tiedon kanavana, poistaa asiantuntijoiden jalkautumisen alueellisiin johtoryhmiin. Tämä taas vapauttaa yhteistä aikaa alueellisista kokouksista keskustelulle muiden tärkeiden asioiden äärelle.
Vakastudioon vietävät teemat sovitaan etukäteen varhaiskasvatuksen johtoryhmässä ja ne lisätään johtoryhmän vuosikelloon.
Tulokset
VAKASTUDIO on vakiintunut osaksi Vantaan varhaiskasvatuksen hallinnon viestintää. Toimintatapa on nopeatempoinen ja napakka ja se on saanut positiivista palautetta. Toimintatavan myötä vapautuu toisaalla aikaa ja henkilöstön työpanosta voidaan kohdentaa muihin asioihin.

Yhteyshenkilöt

Sari Utriainen
sari.utriainen(ät)vantaa.fi
Varhaiskasvatuspäällikkö
Vantaan kaupunki/Kasvatuksen ja oppimisen toimiala/Varhaiskasvatuksen palvelualu
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta