11.10.2022
Hollolan kunta, Hollola

Videoiden hyödyntäminen sisäisessä markkinoinnissa/viestinnässä

Valmis

Tarve ja tavoitteet
Haluttiin huomiota työyhteisötaidoille ja valjastettiin sisäinen markkinointi tähän käyttöön videoiden muodossa. Tavoitteena oli syvempi vaikuttavuus, positiiviset muutokset käyttäytymisessä. Sisäisessä viestinnässä ei oltu aikaisemmin hyödynnetty videoita.
Ratkaisu
Ulkopuolisella markkinointiyrityksellä teetettiin yhdeksän Työyhteisötaidot -videota sisäiseen käyttöön. Niitä oli linkkinä mahdollisuus jakaa myös esim. sosisaaliseen mediaan. Videot olivat lyhyitä, 1-2 minuuttia kestoltaan.

Kuukausittain tehtiin uusi video, kesäkuusta 2021 - maaliskuulle 2022. Yhdessä videossa käsiteltiin aina yhtä asiaa, kuten luottamusta tai arvostuksen osoittamista.

Videot tehtiin Hollolan brändiin sopiviksi, niissä seikkailevat brändihahmot. Brändihahmoja myös hieman personoitiin. Videot jaettiin Teams -kanavalla ja uuden videon myötä tehtiin aina myös juttu intraan.

Uusi video katsottiin myös kuukausittain esihenkilötilaisuudessa ja haastettiin esihenkilöitä käyttämään niitä omissa tiimipalavereissaan. Lopuksi videot koottiin yhteiseen paikkaan, josta niitä on edelleen helppo katsoa ja ottaa esille vaikka perehdyttämisen yhteydessä.
Tulokset
Työyhteistötaitojen merkitystä korostettiin videoiden avulla useiden kuukausien ajan. Videot ovat hieman naivistisia ja humoristisia. Tavoitteena on, että katsojan ajatuksille jää tilaa.

Tavoitteena oli parempi työfiilis ja huomion kiinnittäminen käyttäytymiseen. Videoiden käytöstä sisäisessä viestinnässä saatiin hyvää kokemusta ja palautetta. Videoita onkin sittemmin käytetty mm. strategian valmistelussa; saatiin sisäiseen viestintään uusi väline/kanava.
Linkit
https://youtu.be/PKZsJswuz5c
https://www.youtube.com/watch?v=hET6IYK0D9A

Yhteyshenkilöt

Tuula Nurminen
tuula.nurminen(ät)hollola.fi
Erityisasiantuntija
Hollolan kunta
Turkka Rantanen
turkka.rantanen(ät)hollola.fi
Hallinto- ja talousjohtaja
Hollolan kunta
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta