#uutinen - 06.08.2021

Nyt on aika laittaa kunta-alan kehittäminen kiertoon ja juhlistaa kehittämistyön hedelmiä

KT Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajien ja kunta-alan pääsopijajärjestöjen yhteisessä Hyvä kiertämään -kampanjassa nostetaan alan kehittämistyö esille. Haluamme Tekojen torille kaikenlaisia kuntaorganisaatioiden kehittämistarinoita eri puolilta Suomea jokaiselta toimialalta. Parhaat niistä palkitaan marraskuun Kuntatyö2030-gaalassa. Olemme varmoja, että kehittämistekoja löytyy jokaiselta kuntatyöpaikalta! Onko sinun työpaikkasi jo mukana?

Muutoksia toimintatavoissa tapahtuu koko ajan ja kaikkialla 

Työn murros on käynnissä työelämässä ja kunta-alalla, eikä vähiten pandemian seurauksena. Muutokset töiden sisällöissä ja toimintatavoissa näkyivät kaikilla seurannassa mukana olleilla ammatti- ja toimialoilla, kertoo vuoden 2021 työn murros -selvitys.  Muutoksia tapahtuu kaikkialla ja koko ajan siinä, miten työpaikalla toimitaan yhdessä toisten kanssa ja miten palveluja tuotetaan. Myös digitaaliset palvelut ja etätyö muuttavat toimintatapoja ja prosesseja. 

Hyvä kiertämään -kampanja kerää kehittämisteot Tekojen torille

KT Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajien ja kunta-alan pääsopijajärjestöjen yhteisessä Hyvä kiertämään -kampanjassa halutaan nostaa hyvä kuntatyö ja uudet toimintatavat päivänvaloon ja julkisuuteen. Toivommekin Tekojen torille kaikenlaisia kehittämistarinoita eri puolilta Suomea. Juhlistamme parhaita tekoja marraskuussa Kuntatyö2030 gaalassa.

Onko sinun työpaikkasi jo mukana?

Kunta-alan kehittämistekoja on kerätty Tekojen torille noin viiden vuoden ajan. Kehittämistarinoita löytyy niin pienistä kuin isoistakin kuntatyöpaikoista ja useilta eri toimialoilta. Tekoja on tällä hetkellä yli 700 yli sadasta kuntaorganisaatiosta. Onko sinun kuntatyöpaikkasi jo mukana?

Gaalassa juhlitaan parhaita tekoja

Olemme järjestäneet useana vuonna kampanjoita hyvän kuntatyön näkyväksi tekemisessä ja palkinneet parhaat Tekojen torille viedyt kehittämisteot gaaloissa. Gaalat ovat saaneet paljon valtakunnallista ja paikallista näkyvyyttä monissa medioissa ja kanavissa. Mutta eniten ne ovat kuitenkin tuottaneet iloa ja ylpeyttä palkituille omalla kuntatyöpaikalla tehdystä kehittämistyöstä. 

Tekoja löytyy - varmasti myös sinun kuntatyöpaikaltasi

Olemme varmoja, että vastaamalla seuraaviin kysymyksiin sinunkin kuntatyöpaikaltasi löytyy kehittämistekoja, joista kertoa muille:

  • Millaisia uusia etätyön tai hybridityön tapoja teillä on otettu käyttöön? 
  • Miten henkilöstön työhyvinvoinnista, jaksamisesta ja osaamisesta pidetään huolta pandemia-aikana?
  • Mitä olette tehneet töiden sujuvuuden edistämiseksi?
  • Miten työturvallisuuteen liittyviä toimintamalleja on uudistettu korona-aikana?
  • Minkälaisia etäpalveluja olette kehittäneet digitalisaatiota hyödyntäen? 
  • Millaisia parannuksia palveluihin ja asiakaspalvelun laatuun olette toteuttaneet?
  • Millaisia malleja teillä on etäjohtamiseen? 

Nyt teot torille - kampanja päättyy 30.9.2021!

Kurkkaa siis, millaisia tarinoita kunnat ovat vieneet Tekojen torille. Inspiroidu, ota mallia ja kerro kaikille, miten hienoa työtä omalla työpaikallasi tehdään. Samalla voit innostaa niitä, jotka tarvitsevat uusia ideoita ja inspiraatiota työhönsä. Kun laittaa hyvän kiertämään, siitä hyötyy koko kunta-ala!

Hyvä kiertämään -kampanja päättyy 30.9 ja palkintogaala järjestetään marraskuussa. Lue lisää Tekojen torilta 

Teksti Anna-Mari Jaanu

<   takaisin