Tekojen tori kampanja tule mukaan
#uutinen - 05.10.2023

Olethan vienyt kehittämistekosi Tekojen torille?

Kampanja-aikaa on jäljellä reilu viikko, joten nyt on loppukirin paikka! Mukaan toivotaan erityisesti sosiaali- ja terveysalan sekä puhtaus- ja ravitsemuspalvelujen isoja ja pieniä kehittämistekoja.

Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT ja alan pääsopijajärjestöjen yhteinen Tekojen tori -kampanja starttasi 4.9.2023. Kampanjassa etsitään Suomen kekseliäintä kuntaa tai hyvinvointialuetta. Kahtena aiempana vuonna voittajaksi on noussut Liminka.

- Kampanja on saanut positiivisen vastaanoton ja kunnat ovat ottaneet haasteen hienosti vastaan. Kisa ei suinkaan ole vielä päättynyt, joten kannustamme kaikkia kunta- ja hyvinvointialalla työskenteleviä rohkeasti jakamaan isoja ja pieniä kehittämistekojaan Tekojen torille, kertoo työelämän kehittämisen asiantuntija Anna-Mari Jaanu.

Kampanjaan voivat osallistua kaikki kunnissa tai hyvinvointialueilla työskentelevät kirjaamalla Tekojen tori -portaaliin oman työpaikkansa toimintatapojen ja palvelujen uudistamisesta. Teon kirjaamiseen kannattaa varata hetki aikaa, jotta teon kuvaus on sellainen, että myös ulkopuoliset ymmärtävät mistä on kyse.

- Aiempina vuosina sosiaali- ja terveysalalta on perinteisesti tullut kampanjaamme mukaan paljon tekoja. Tänä vuonna siinä kategoriassa on kuitenkin ollut hiljaisempaa. Käynnissä oleva kampanja on ensimmäinen hyvinvointialueiden perustamisen jälkeen, joten olisi hienoa, jos saisimme houkuteltua mukaan hyvinvointialueita sekä kuntien sosiaali- ja terveysalan kehittämistyötä. Myös esimerkiksi puhtaus- ja ravitsemispalveluista, joita ilman palvelut eivät toimisi, toivotaan uusia tekoja.

Tekojen tori kampanja päättyy 15.10.2023. Voit kirjata oman kehittämistekosi tai tarkastella jo hyväksyttyjä kehittämistekoja täällä. Tämän vuoden palkitut selviävät 4.12. Tärkeissä töissä -gaalassa.

Teksti: Henna Honkalo

<   takaisin