12.5.2020
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Kouvola

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu tarjoaa korkeakouluopintoja maksutta verkossa

Yhteistyössä: Kotka, Mikkeli, Savonlinna


Tarve ja tavoitteet
Korona-pandemian aiheuttaman poikkeustilan vuoksi monella on nyt enemmän vapaa-aikaa kuin aikaisemmin. Toisaalta pandemian aikaansaama työelämän muutos ja taantumus edellyttävät uutta osaamista. Xamk halusi omalta osaltaan auttaa suomalaisia kehittämään omaa osaamistaan. Liikkumisen ollessa rajoitettua, voi panostaa verkko-opiskeluun. Tästä ajatuksesta syntyi idea tarjota avoimen AMKin verkko-opintoja maksutta kaikille. Syntyi "Hyödynnä poikkeustilanne - kehitä osaamista" -kampanja.
Ratkaisu
Verkko-opintotarjontaan koottiin noin 30 opintojaksoa eri koulutusaloilta. Tavoitteena oli, että tarjonnasta löytyy mahdollisimman laajasti opintoja eri aloilta. Opinnot tuotettiin omin voimin omien asiantuntijoiden ja opettajien panostuksella, markkinoinnissa oli mukana mainostoimisto. Näkyvyyttä tulikin laajasti ja kampanja levisi sosiaalisen median kautta tehokkaasti.
Tulokset
Kevään 2020 "Hyödynnä poikkeustilanne - kehitä osaamistasi" -kampanja oli suosittu, ilmoittautuneita opintojaksoille oli tuhansia. Opinnot ovat vielä kesken, joten suoritettujen opintopisteiden määrä ei ole vielä tiedossa. Kampanja saa jatkoa syksyllä 2020. Syksyn opintoihin ilmoittautuminen alkaa 1.6.2020.

Yhteyshenkilöt

Mari Hämäläinen
mari.hamalainen(ät)xamk.fi
Aluevastaava
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

Pia-Mariana Toukkari
pia-mariana.toukkari(ät)xamk.fi
Johtaja
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta