12.10.2018
Kangasalan kaupunki, Vatialan koulu, Kangasala

Metsäkoulu ja metsävälkät - lapset luontoon ja liikkumaan!

Palkittu!
Palkittu
Valmis

Tarve ja tavoitteet
Kangasalan Vatialan koulun opettajat Maarit Tuomanen ja Hanna-Maija Koski ovat jo kahden vuoden ajan kehittäneet koulullamme tapoja, joilla lapset saadaan liikkumaan enemmän ja tehdä opetusmenetelmistä entistä tehokkaampia. Tuomanen ja Koski ovat luokkiensa kanssa opiskelleet jo kahden vuoden ajan joka maanantai metsässä kaikkia mahdollisia oppiaineita matematiikasta kieliin ja taideaineista liikuntaan. Oppiminen on tutkitusti tehokkaampaa, kun opiskelijat voivat samalla liikkua. Metsäkoulu on koettu oppilaille koulussamme niin hyödylliseksi, että kaikki Vatialan koulun oppilaat pääsevät nyt nauttimaan metsävälkistä ja -oppitunneista koulun läheisessä metsässä maanomistajan luvalla.
Ratkaisu
Koski ja Tuomanen kävivät Skotlannissa opiskelemassa Erasmus+ -kurssilla luonto-opetusta ja ovat hyödyntäneet muitakin koulutuksia projektissaan. Koski ja Tuomanen ovat tehneet paljon yhteissuunnittelutyötä. Johto on ollut mukana prosessissa ja pitänyt esim. huolta, että metsäkouluissa on aina koulunkäynninohjaaja mukana.
Tulokset
Oppilaat ja heidän huoltajansa ovat kokeneet metsäkoulut ja -välkät mielekkäiksi. Muutkin koulumme opettajat ovat olleet kiinnostuneempia käyttämään luontoa opetusympäristönä. Metsäkoulumme on saanut osakseen myös kansainvälistä kiinnostusta. Kiinassa kehitetään juuri koulutusjärjestelmää ja kiinalaiset ovat kiinnostuneita viemään suomalaista leikistä ja aktiivisuudesta kumpuavaa otetta kiinalaisiin lastentarhoihin ja kouluihin. Suunnittelemme kansainvälisten opettajankoulutusten järjestämistä koulullamme ja metsäkoulu ja -välkät ovat yksi käyntikorteistamme.

Yhteyshenkilöt

Terhi Niinimaa
terhi.niinimaa(ät)kangasala.fi
Apulaisrehtori
Vatialan koulu, Kangasalan kaupunki
Maarit Tuomanen
maarit.tuomanen(ät)kangasala.fi
luokanopettaja
Vatialan koulu

Hanna-Maija Koski
hanna-maija.koski(ät)kangasala.fi
luokanopettaja
Vatialan koulu
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta
Kehittämiseen ovat osallistuneet
Johto, henkilöstö ja
palvelujen käyttäjät

Toimialat

Toiminnot

Teemat