30.9.2021
Limingan kunta, elinvoimapalvelut, Liminka

Artikkelityöpaja nettisisällöntuottajille!

Palkittu!
Palkittu
Valmis

Tarve ja tavoitteet
Kunnassa tapahtuu jatkuvasti mielenkiintoisia asioita. Viestinnän resurssit kaiken tapahtuvan uutisointiin eivät mitenkään riitä. Kirjoittaminen ei ole rakettitiedettä ja artikkelimuodossa tapahtuva tiedottaminen tekee sisällöistä helppolukuisia ja mielenkiintoisia. Hyödynnetään eri hallintokuntien asiantuntemusta: koulutetaan jokaiselle osastolle sisällöntuottajia, jotka ovat usein myös tiedotettavan kokonaisuuden asiantuntijoita!
Ratkaisu
Limingassa otettiin keväällä 2021 käyttöön uudet nettisivut. Sivut ovat WordPress-pohjaiset ja helposti päivitettävät. Eri osastoilta on jo valmiiksi koulutettu sisällöntuottajia, joiden lisäkouluttaminen artikkeleiden kirjoittamiseksi monipuolistaa ja lisää kuntalaisille tarjottavaa sisältöä. Näin myös kevyemmät human interest -tyyppiset sisällöt, jotka eivät lähtökohtaisesti tiedotusprioriteeteissa nouse kovin korkealle, pääsevät paremmin esiin. Juuri nämä sisällöt ovat usein suosittuja ja tuovat kuntatyötä lähemmäksi kuntalaista.

Toteutettiin kaksi samansisältöistä artikkelityöpajaa Teamsissa. Osallistujia pyydettiin miettimään valmiiksi, mistä haluaisi artikkelin kirjoittaa sekä valmistelemaan halutessaan sisältöä jo ennakkoon. Koulutuksissa käytiin läpi julkaisuperiaatteita, -tekniikkaa, jutturakennetta sekä ohjeita selkeäkielisen tekstin tuottamiseksi.

Osallistujia oli mukana yhteensä 12. Molemmissa työpajoissa osallistujat jakoivat työpajoissa omia työstön alla olevia sisältöjään – näin koulutuksen anti saatiin mahdollisimman käytännönläheiseksi. Noin puolet koulutetuista on jo julkaissut itsekirjoitetun artikkelin. Viestintäasiantuntija tarjoaa jatkuvaa editointiapua, jolloin julkaisukynnys madaltuu ja varmuus kasvaa. Tarvittaessa jeesiä saa myös sopivan kuvituskuvan löytämiseksi.
Tulokset
Kunnan viestintä ja uutisointi on monipuolistunut, minkä lisäksi vastuu tiedottamisesta on useammalla hartialla.

Yhteyshenkilöt

Anu-Maija Kärjä
anu-maija.karja(ät)liminka.fi
Viestintä- ja tapahtuma-asiantuntija
Limingan kunta
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta
Kehittämiseen ovat osallistuneet
Johto, henkilöstö ja
palvelujen käyttäjät

Toimialat

Teemat