11.5.2020
Ikaalisten kaupunki, Toivolansaarikoti, Ikaalinen

Asukkaille ja omaisille tapaamismahdollisuus koronaepidemian aikanaTarve ja tavoitteet
Toivolansaarikodin asukkaat eivät ole voineet tavata omaisiaan koronaepidemian aikana.
Asukkaat ja heidän omaisensa kertoivat ikävästään. Halusimme hakea keinoja siihen, miten he voivat tavata toisiaan turvallisesti.
Ratkaisu
Mietimme ratkaisuksi erilaisia itse rakennettavia seinäratkaisuja. Netin kautta saimme tietää tapaamiskonteista, joita oli jo ulkomailla. Sitten kuulimme Helsingissä sijaitsevan Wilhelmiinakodin tapaamiskontista. Lehtijutun innoittamana virikeohjaaja otti yhteyttä kontteja vuokraavaan firmaan tietojen saamiseksi ja pyysi alustavaa tarjousta. Selvittelimme myös teknisiä asioita, joita kontin käyttäminen vaatii. Vs. vanhuspalveluiden päällikkö Leena Nuora ja perusturvajohtaja Timo Tallila suhtautuivat myönteisesti ajatukseen. Vappuaattona teimme tilauksen ja seuraavan viikon tiistaina kontti oli jo Toivolansaarikodin pihalla.

Kiinteistönhoitaja Mauri Toivola hankki paikalle sähköasentajan. Rakennusinsinööri Jari Kohtanen kävi tarkastamassa oikean paikan kontille ja luvat. Laitoshuoltajat siivosivat ja sovittivat aikatauluunsa siivouksen jatkossa. It-tuen Mika Lehtonen teki varausjärjestelmän, ja hoitajat opettelivat käyttämään sitä.

Toivolansaarikodin hoitajien ideat ja innokkuus erilaisten asioiden toteuttamiseen on hieno juttu. Suuri kiitos jokaiselle heistä! Olen ylpeä saadessani olla mukana tekemässä heidän kanssaan töitä.Tulokset
Asukkaat ja omaiset ovat olleet tyytyväisiä tapaamismahdollisuuteen ja varauksia on tehty jo paljon. Olemme saaneet erittäin myönteistä palautetta.

Olemme herätelleet median kiinnostusta, sillä haluamme kertoa tästä myös muille. Tapaamiskontti olisi toimiva ratkaisu monessa muussakin paikassa, jossa asuu riskiryhmään kuuluvia ihmisiä.

Yhteyshenkilöt

Arja Starck
arja.starck(ät)ikaalinen.fi


Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta