27.2.2020
Etelä-Karjalan alueen maakunta, Ruokolahti

Etelä-Karjalan kuntien yhteinen rekryviestintäkampanja korkeakouluopiskelijoille

Yhteistyössä: Imatra, Lappeenranta, Lemi, Luumäki, Parikkala, Rautjärvi, Ruokolahti, Savitaipale, Taipalsaari
Käynnissä

Tarve ja tavoitteet
Ruokolahden kunnanjohtaja Tuomo Sallinen teki kesällä 2019 muille Etelä-Karjalan kunnanjohtajille aloitteen opiskelijoiden ja maakunnan työelämän tiiviimmästä yhteenkytkemisestä. Kannatusta sai ajatus, että kunnat ja alueen muut työnantajat tarjoaisivat korkeakouluissa opiskeleville nuorille useita kymmeniä harjoittelupaikkoja ja kesätyöjaksoja vuosittain. Työvaliokunta suhtautui esitykseen myönteisesti ja päätti edistää asiaa. Kampanja päätettiin toteuttaa #Uusinajattelijat-brändin alla ja viestin muotoilussa käytettiin apuna markkinoinnin palvelutoimistoa.

Uusinajattelu tarkoittaa, että mikään asia ei ole liian iso tai pieni uusinajateltavaksi, jotta sen voi tehdä paremmin ja kestävämmin, kannattavammin ja hauskemmin. Uusinajattelu on Etelä-Karjalassa jokaisen oikeus. Uusinajattelija on rohkea kyseenalaistaja, joka ei odota valmista vaan etsii ratkaisuja ja toteuttaa niitä yhdessä toisten kanssa.

Kampanja käynnistettiin Lappeenrannan-Lahden teknillisen yliopistokonsernin rekrytointitapahtuma DuuniDayssä 28.1.2020. Tehtävänkuvaukset ja yhteystiedot tulivat kuntien omille tai Kuntarekry-sivuille, jotka linkitettiin Etelä-Karjalan liiton verkkosivuille omana #Uusinajattelijat-sivunaan. Kampanjasta pyrittiin tekemään erityisesti sosiaalisessa mediassa helposti hyödynnettävä.

Erityistä huomiota työtehtävissä kiinnitettiin siihen, miten opiskelija voi hyödyntää harjoittelua omissa opinnoissaan ja omassa ammatillisessa kehittymisessään. Tehtävien tuli soveltua nimenomaan asiantuntijatehtäviin valmistuville korkeakouluopiskelijoille.

Kunta-alan työntekijöiden eläköitymisen myötä on tärkeää, että koko kuntasektorin maine mielenkiintoisten työtehtävien tarjoajana paranee etenkin nuorempien työnhakijoiden keskuudessa. #Uusinajattelijat-kampanja toteutetaan iloisella eteläkarjalaisella rohkeudella ja erottuvuudella. Kuntasektorin työnantajailmeen kasvojenkohotus haastaa myös kuntien nykyiset työntekijät ja päättäjät uusinajatteluun ja sen vielä tärkeämpänä jatkumona uusintekemiseen.
Ratkaisu
Etelä-Karjalan kunnat palkkaavat tulevana kesänä ja vuonna 2020 yli 40 uusinajattelijaa kuntatöihin. Tarjolla on harjoittelu- ja opinnäytepaikkoja. Rekrytointiviestintäkampanja rahoitettiin Lappeenranta-Imatra -kaupunkiseudun talousarviosta ja siihen varattiin rahaa 10 000 euroa. Markkinoinnin palvelutoimistoa käytettiin viestinnän tukena ja some-kampanjan käytännön toteuttajana, muutoin hyödynnettiin kuntien viestintäasiantuntijoita ja muita kuntien omia asiantuntijoita.
Tulokset
#Uusinajattelijat-rekryviestintäkampanja on paraikaa käynnissä, joten varsinaiset kampanjan tulokset jäävät vielä nähtäväksi ja viestittäväksi. Kampanjan kokemukset kirjataan raporttiin ja opit hyödynnetään mahdollisissa tulevien vuosien vastaavissa kampanjoissa.

Yhteyshenkilöt

Anni Laihanen
anni.laihanen(ät)ekarjala.fi
Aluekehitysasiantuntija
Etelä-Karjalan liitto
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta