15.10.2022
Limingan kunta, sivistys- ja hyvinvointipalvelut, Liminka

Harrastusesittelyt osana koulupäivää

Valmis

Tarve ja tavoitteet
Harrastusesittelyt osaksi koulupäivää tempauksen suunnittelu ja toteuttaminen käynnistyi osana HaLi-Harrastava Liminka -hanketta. Paikalliset harrastusten tarjoajat olivat toivoneet kouluille järjestettäviä lajiesittelypäiviä. Tavoitteena oli lisätä lasten ja nuorten harrastustarjonnan näkyvyyttä sekä mainostaa maksuttomiin HaLi-harrastuksiin ilmoittautumista.
Ratkaisu
Suunniteltiin ja toteutettiin kaikille Limingan peruskouluille harrastuspäivä. Harrastuspäivän aikana koulun tiloissa järjestettiin lajiesittelypisteitä. Oppilaiden vierailu organisoitiin koululla HaLi-vastuuopettajien toimesta. Tapahtuman kohderyhmänä oli ala- ja yläkoulun oppilaat.

Lajiesittelypisteiden esittelijät olivat paikallisia toimijoita. Osa toimijoista oli mukana kunnan HaLi-Harrastava Liminka -hankkeessa, joka tarjoaa maksuttomia harrastusryhmiä oppilaille koulupäivän yhteydessä.

Lajiesittelypäivästä oppilaat saivat mukaansa harrastuspassit. Harrastuspasseihin merkattiin 1-3 mieluisinta harrastusta. Lisäksi passissa oli QR-koodi koulukohtaiseen HaLi-harrastustarjontaan sekä ilmoittautumiseen. Passin tavoitteena oli lisätä harrastuksista keskustelua kotona sekä auttaa oppilasta miettimään millainen vapaa-ajantoiminta on mielekästä.
Tulokset
Lajiesittelypäivät lisäsivät keskustelua harrastuksista ja mielekkäästä vapaa-ajantoiminnasta koulussa ja kotona. Tietous paikallisesta lapsille ja nuorille suunnatusta harrastustarjonnasta lisääntyi. Koulupäivän jälkeen järjestettävän maksuttoman Harrastamisen Suomen mallin mukaisen (HaLi-harrastustoiminta) toiminnan tietous lisääntyi. Oppilaat saivat tukea ja kannustusta ilmoittautua mukaan koulun harrastuksiin. Tämä näkyi myös HaLi-harrastuksiin ilmoittautuneiden määrässä.

Lajiesittelypäivä tiivisti harrastusverkostoa ja lisäsi yhteistyötä eri toimijoiden välillä. Lajiesittelyistä ei maksettu erillistä korvausta.

Yhteyshenkilöt

Linda Jaakkola
linda.jaakkola(ät)liminka.fi
suunnittelija, HaLi-koordinaattori
Limingan kunta, sivistyspalvelut
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta