15.1.2020
Hollolan kunta, Salpakankaan koulu, Hollola

Huoltajat mukaan -viikot

Valmis

Tarve ja tavoitteet
Sain idean kansallisesta Ota lapsi mukaan töihin -päivästä. Peruskoulussamme esikoulusta aina 9. luokalle asti oli tarve tuoda kouluarkea huoltajille näkyväksi oman kokemuksen kautta, ja se kumiperunoiden myytti piti myös murtaa. Peruskoulutoiminta on julkista, mutta huoltajia näkyy harmillisen vähän arjessamme. Päätimme erikseen kutsua heitä tammikuussa heille sopivana ajankohtana kouluumme.
Ratkaisu
Asia esiteltiin ensin henkilöstölle, jotta saatiin se kaikkien tietoon ja mahdolliset karikot kartoitettua. Seuraavaksi apulaisrehtori teki pääasialliseen viestintäkanavaamme Wilmaan tapahtumakutsun, jossa huoltaja voi valita haluamansa päivän vierailulleen osoitetuista tammikuun päivistä ja ilmoittautua siihen. Ennakkoilmoittautuminen oli tärkeää, jotta henkilömäärä saatiin tietoon, koska huoltajille tarjottiin myös vanhempainyhdistyksen sponsoroima koululounas. Mukana kehittämisessä oli siis esiopetus- ja opetus-/kasvatushenkilöstö yhdessä keittiöhenkilöstön sekä vanhempainyhdistyksen kanssa. Kaikki tehtiin omin voimin. Kustannuksia tuli koululounaista. Huoltajat ohjeistettiin merkitsemään ruokailunsa keittiön tekemään päiväkohtaiseen listaan, jonka perusteella sitten laskutus tehtiin.
Tulokset
Huoltajilta saatiin hyvää palautetta ja varsinkin kouluruoan tasoakin kiiteltiin. Henkilöstökin huomasi, että huoltajat ovat kiinnostuneita oppilaansa arjesta. Moni asia aukeni myös heille. Mittavia säästöjä ei nyt lähdetty hakemaan, joten niitä ei syntynyt. Apulaisrehtorin ja vastuuopettajien aikaa kuitenkin säästyi, kun käytössä oli järjestelmä, jonka kautta ilmoittautuminen tapahtui. Jatkamme menettelyä edelleen. Tästä toimintatavasta on tiedotettu myös kunnan kaikkia esimiehiä.

Yhteyshenkilöt

Suvi Saarikko
suvi.saarikko(ät)hollola.fi
apulaisrehtori
Hollolan kunta, Salpakankaan koulu

Sanna Plit- Rehula
sanna.plit-rehula(ät)hollola.fi
rehtori
Hollolan kunta, Salpakankaan koulu
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta