17.9.2021
Limingan kunta, elinvoimapalvelut, Liminka

Hyvä, terveempi Liminka -kampanja

Käynnissä

Tarve ja tavoitteet
Limingan kunnan alhainen koronarokotuskattavuus on herättänyt laajasti huomiota eri medioissa. Vaikka rokotukset etenevät hyvin ja ensimmäisen rokotteen voi hakea nyt myös ilman ajanvarausta, tarvitaan kattavuuden nostamiseksi vielä yhteistä tahtotilaa.
Ratkaisu
Limingan kunta haluaa kannustaa kaikkia yli 12-vuotiaita rokottautumaan koronatautia vastaan, ja haastaa kunnassa toimivia yhdistyksiä, yhteisöjä ja myös yksityisiä henkilöitä rohkaisemaan kuntalaisia hakemaan rokotteen.

Kampanjaan mukaan haluavat tahot voivat toimittaa muutaman lauseen mittaisia kannatuspuheenvuoroja kunnan yleiseen tiedotuspostilaatikkoon, ja kannatukset julkaistaan kootusti kunnan kotisivuilla kampanjauutisen yhteydessä. Kannatuslauseissa on peräänkuulutettu positiivista ja kannustavaa sanomaa.

Kannustuksia voi esittää myös sosiaalisen median kautta jakamalla kampanjaa varten tehtyä grafiikkaa ja käyttämällä aihetunnisteita: #HyväTerveempiLiminka #MekinKannustamme ja #OlenMukana. Kampanjagrafiikka on vapaasti ladattavissa kunnan kotisivuilla.
Tulokset
Kampanja sai heti julkaisunsa jälkeen paljon huomiota ja ensimmäisen vuorokauden aikana kannatuslauseita kertyi jo 15 kappaletta. Kampanjan vaikutus rokotuskattavuuteen ei ole vielä selvillä, mutta toiveissa on, että kampanjan positiivinen ja kannustava ote rohkaisisivat kuntalaisia rokottautumaan ahkerasti.
Liitteet
HyväTerveempiLiminka.pdf

Yhteyshenkilöt

Anu-Maija Kärjä
anu-maija.karja(ät)liminka.fi
Viestintä- ja tapahtuma-asiantuntija
Limingan kunta
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta