12.10.2023
Vaasan kaupunki, digitalisaatio ja innovaatiot, Vaasa

Ilmianna pakkopulla!

Palkittu!
Palkittu
Valmis

Tarve ja tavoitteet
Kampanja 'Ilmianna pakkopulla!' on osa Vaasa 2.0-ohjelmaa, jonka tavoitteena on tehokkaat prosessit, mielekkäät työtehtävät työntekijöillemme ja helposti saavutettavat palvelut asiakkaillemme. Tämän saavuttamiseksi hyödynnämme nykyaikaisia digiratkaisuja ja kehitämme prosesseja.
Ratkaisu
Halusimme löytää kehityskohteet ja saada henkilöstömme kertomaan niistä. Ilmianna pakkopulla! -kampanjassa pyysimme henkilöstöämme ilmiantamaan oman työnsä pakkopullan*. Tarjosimme vastineeksi uunituoreet pullat paikallisessa leipomossa.

Julkaisimme videoita intranetissä, joissa kerroimme, miten nostaa pakkopullat pöydälle ja miten me voimme auttaa. Suunnittelimme yhdessä toimenpiteet ja etenemisen niiden ratkaisemiseksi. Kaikki ilmiantaneet saivat vastauksen, mitä asialle aiotaan tehdä.

Ensimmäisiä pakkopullia on nyt ratkaistu. Hyödynsimme palvelumuotoilua, prosessien tehostamista, digiratkaisuja ja automaatiota. Kehittäminen ja digitoteutukset tehtiin sisäisenä työnä (Digitalisaatio ja innovaatiot-tiimi + toimialojen palvelualueet). Videotuotanto tilattiin ulkopuoliselta.

*Pakkopullaa on jokaisen työssä. Se on tehtävä tai työvaihe, joka on pakko tehdä, mutta tuntuu vievän turhaa aikaa ja keskittymistä olennaisista työtehtävistä. Usein pakkopullaan liittyy tunne: Voisiko tätä jotenkin helpottaa?
Tulokset
124 ilmiannettua pakkopullaa, 100 herkullista palkintopullaa. Digi- ja RPA-toteutuksia sekä
Muutettuja prosesseja ja työnkulkuja. Laskelmat säästetystä työajasta ja kustannuksista sekä muita tunnistettuja hyötyjä. Reaaliaikainen seuranta näistä tullaan julkaisemaan myös tekijöille.

Pakkopullasta puhutaan edelleen meillä. Se on konsepti, joka jää mieleen. Ja kun seuraava pakkopulla tulee omassa työssä vastaan, tiedetään, mihin ottaa yhteyttä :)

Yhteyshenkilöt

Tiina Salonen
tiina.salonen(ät)vaasa.fi
ICT Projektipäällikkö & Palvelumuotoilija
Vaasan kaupunki, Digitalisaatio ja innovaatiot
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta