11.10.2023
Pohjois-Savon hyvinvointialue, henkilöstöhallinto, Kuopio

Iloa työhön kampanja Pohjois-Savon hyvinvointialueella

Käynnissä

Tarve ja tavoitteet
Hyvinvointialueella on vahvistettu strategia, jossa tavoitteena on hyvinvoiva, motivoitunut ja ammattitaitoinen henkilöstö. Panostamme työntekijöiden osaamisen vahvistamiseen ja valmentavaan johtamiseen. Haluamme, että henkilöstömme kokee työssään arvostusta ja iloa. Tuemme työntekijöiden urakehitystä koulutuksen ja työkykyjohtamisen avulla. Vahvistamme henkilöstön osallisuutta oman työnsä suunnitteluun ja koko hyvinvointialueen toiminnan kehittämiseen.

Hyvinvointialueiden aloittamisvaihe historiallisena uudistuksena ja ensimmäisenä toimeenpanovuotena on ollut henkilöstölle raskas. Tästä syystä lähdettiin pohtimaan, millaisella kokeilulla saisimme iloa työhön ilman erillistä rahallista panostusta.
Ratkaisu
Kokeilemme erillistä kampanjaa nimellä "Osallistu hyvinvointialueen syksyn uuteen ”Iloa työhön” -kampanjaan ajalla 18.9.-19.11.2023. "

Iloa työhön -kampanjan aikana työnantaja tarjoaa hyvinvointialueella työssä oleville kaksi (2) tuntia työaikaa oman työilon ja työhyvinvoinnin ylläpitoon.

Kahden tunnin työajalla voi tehdä itse tai yhdessä työyhteisön kanssa mieluisia asioita, kuten urheilla tai lenkkeillä yhdessä, viettää yhdessä pidempi kahvihetki, retkeillä metsässä, lukea tai mitä tahansa muuta, mikä tuottaa hyvää mieltä työntekijälle joko yksin tai työyhteisölle ryhmänä. Kahden tunnin ilon hetken voi sopia esihenkilön ja tiimin kanssa.

Kampanjassa on huomioitu vuorotyön merkitys, joten työajan merkitseminen on ennakoitu työajanseurantaan. Työhön iloa – kampanjan vapaa-aika merkitään työvuorolistaan Titanialle U:lla.

Lisäksi kampanjaan kuuluu, että jaetaan ilon hetkiä myös muille. Viestintämme kokoaa sekä haluaa kuulla ja nähdä, että mistä työntekijät saivat iloa ja voimaa työhön ja jakaa näitä hetkiä myöhemmin kaikkien katsottavaksi seuraavasti:

- Ota kuvia tai tee videoklippejä. Teemme yhteenvedon kaikkien nähtäväksi, miten me Iloa työhön -tunteja käytimme. Julkaisemme koosteen intrassa ja henkilöstön uutiskirjeessä myöhemmin.  
- Lähetä valokuvat viestintään otsikolla “Iloa työhön”
- Videot voit lähettää pilvipalveluita hyödyntäen (OneDrive)

Kampanjan aikana hyvää mieltä työssä on havaittu eri puolilla Pohjois-Savon hyvinvointialuetta.

Lisäksi työyhteisömme osallistuivat TYYNE -hahmon kanssa tehtyihin videoihin, joista on julkaistu intrassa erilliset työyhteisöklipit nimeltään "Mitä työn iloa Tyyne näki?" . Videoit voi katsoa Iloa työhön -kanavalla. Videoissa Tyyne huastelee pelastuslaitoksen, Ollinniemen palvelukeskuksen ja Iisalmen sairaalan henkilöstön kanssa. Kiitokset sketseihin mukaan lähteneelle henkilöstölle!
Tulokset
Teemme arvioinnin kampanjasta myöhemmin, mutta henkilöstöltä on tullut kiitettävää palautetta. Kustannusten näkökulmasta kampanja on sama kuin noin 50 euroa/työntekijä ePassi -rahaa, jota hyvinvointialueellamme ei ole voitu rahallisena tukena kohdentaa. Eli työaikana on tarjottu kokeiluna vastaavaa etuutta.

Yhteyshenkilöt

Mari Antikainen
mari.antikainen(ät)pshyvinvointialue.fi
henkilöstöjohtaja
Pohjois-Savon hyvinvointialue
Anne Roponen
anne.roponen(ät)pshyvinvointialue.fi
työhyvinvointipäällikkö
Pohjois-Savon hyvinvointialue
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta