16.10.2023
Limingan kunta, elinvoima, Liminka

Kiertävä kahvivartti sisäisen viestinnän tehostamiseen

Käynnissä

Tarve ja tavoitteet
Kunnan sisäinen viestintä kaipasi uusia keinoja, joilla viesti saataisiin paremmin perille henkilöstölle. Hajanaisissa sähköposteissa tiedotettavat asiat hukkuvat helposti viestiviidakkoon, ja viestien avaamisprosenttia on harmillisen pieni. Lisäksi koettiin, ettei johtoryhmä näy ja kuulu tavalliselle työntekijälle, joka työskentelee muussa työyksiköissä.
Ratkaisu
Sisäisen viestinnän parantamiseksi lähdettiin kokeilemaan teamsilla pidettäviä kahvivartteja. Alussa ainoastaan kunnanjohtaja piti ajankohtaisten asioiden katsauksia, mutta nyt kahvivartteja on pitäneet jo monet muutkin. Kahvivarteissa on infottu esimerkiksi työterveyshuollon tarjoamista palveluista, polkupyöräedun käyttöönotosta, taloudesta, tilapäisestä työstä, digiosaamismerkeistä jne.

Kahvivarttia on pidetty vaihtelevasti aamu- ja iltapäiväkahviaikaan, jotta ajankohta sopisi edes silloin tällöin kaikille. Lisäksi kaikista kahvivarteista on tehty tallenne. Tallenne on jaettu aina seuraavan kahvikutsun yhteydessä ja lisätty intraan. Tallenteen avulla kahvivartin voi katsoa tai kuunnella myös myöhemmin, tai palata käsiteltyihin aiheisiin. Kutsu kahvivarteille on lähetetty kalenterikutsuna koko henkilöstölle.
Tulokset
Kahvivarttien avulla olemme saaneet sisäiseen viestintään uutta draivia ja luulen, että olemme saaneet viestiä menemään myös uusille korville. Myös johtoryhmä ja arjen tekeminen kunnassa on saatu paremmin näkyväksi koko henkilöstölle.

Yhteyshenkilöt

Kaisa Salmu
kaisa.salmu(ät)liminka.fi
Hankeasiantuntija
Limingan kunta
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta