19.3.2019
Hausjärven kunta ja Jämsän kaupunki, Hausjärvi

Kollegiaalinen verkostoituminen ja oppiminen

Yhteistyössä: Hausjärvi, Jämsä
Valmis

Tarve ja tavoitteet
Kollegiaalinen verkostoituminen ja oppiminen-toimintatapa syntyi osana Kuntatyönantajien HR-verkostotapaamista syksyllä 2018, kun Hausjärven hallintosuunnittelija Lilli Salomaa ja Jämsän työhyvinvointikoordinaattori Hannele Rahkonen pohtivat omien kuntiensa työkykyjohtamisen prosesseja ja hyviä käyntänteitä. Keskustelussa nousi esiin useita samankaltaisuuksia, joiden käsittelyssä kollegiaalinen tuki oli arvokasta ja erityisesti Jämsässä kehitetty Hyvän työn-malli kiinnosti ja keskustelutti.
Kollegiaalista yhteistyötä päätettiin vahvistaa tapaamisella Jämsässä, jolloin paneuduttiin syvällisemmin työkykyjohtamisen välineisiin sekä kehittämisen menetelmiin. Tällöin myös sovittiin yhteydenpidosta jatkossakin.
Lisäarvoa tuo yhteinen toimintatapojen sparraus ja samankaltaiset kehittämisajatukset kuntatyössä. Tavoitteena on luoda ja ylläpitää aktiivista kehittämistä molemmissa kunnissa mm. työkykyjohtamisen osalta.

Ratkaisu
Kollegiaalinen verkostoituminen ja oppiminen vahvistavat omaa työskentelytapaa oman kunnan kehittämiseksi. Lisäarvoa se tuo koko organisaatiolle ja palvelujen kehittymisen muodossa kuntalaisille ollen kustannusneutraali toimintamalli.
Tulokset
Kollegiaalista yhteistyötä jatketaan tietojen ja ideoiden vaihdon sekä sparrauksen myötä. Kuntatyönantajien HR-verkostotapaamiset tuovat muutaman kerran vuodessa kollegat yhteen verkostoitumaan ja keskustelemaan yhteisten asioiden äärelle.
Yhteistyön tuloksia ja kokemuksia raportoidaan erityisesti sosiaalisen median välineissä.
Tehdään hyvä kuntatyö näkyväksi!

Yhteyshenkilöt

Lilli Salomaa
lilli.salomaa(ät)hausjarvi.fi
hallintosuunnittelija
Hausjärven kunta

Hannele Rahkonen
hannele.rahkonen(ät)jamsa.fi
työhyvinvointikoordinaattori
Jämsän kaupunki
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta