15.10.2022
Lempäälän kunta, Hyvinvoinnin palvelualue , Lempäälä

Lempäälän Talousneuvola

Palkittu!
Palkittu
Valmis

Tarve ja tavoitteet
Talousneuvolatoiminta laajentui Lempäälään keväällä 2021 Lempäälän työikäisten sosiaalityön, työllisyyspalveluiden, Lempäälän seurakunnan sekä ulosoton ja talous- ja velkaneuvonnan toteuttamana. Kaikille avoimia talousneuvola-aikoja on toteutettu kerran kuukaudessa.

Kuntalaisilla on ongelmia talousasioissa eikä niihin avun hakeminen ole helppoa. Apua on myös tarjolla useassa eri paikassa. Talousneuvolassa eri palveluiden neuvoja voi saada yhdellä tapaamisella ja näin asian hoitaminen on asiakkaalle yksinkertaisempaa ja tehokkaampaa. Myös hyödyt ammattihenkilöstölle on merkittävät tiedon siirtoon ja työaikaan liittyen.
Ratkaisu
Talousneuvolan ideana on, että asiakkaalla on mahdollisuus saada apua ja neuvoja tilanteeseensa usealta eri toimijalta yhdellä tapaamisella. Mikäli asiakkaalla on jatkoasioinnon tarvetta, voidaan talousneuvolassa katsoa, kuka jatkaa asiakkaan kanssa työskentelyä ja asiakkaalle voidaan varata suoraan jatkoaika tarvitsemaansa palveluun.

Ulosottoon ja talous- ja velkaneuvontaan yhteydenottaminen voi olla asiakkaalle iso kynnys, joten talousneuvola madaltaa myös kynnystä ottaa niihin palveluihin yhteyttä. Talousneuvola tuo ulosoton ja velkaneuvonnan palvelut myös lähemmäs asiakasta.

Talousneuvola kehitettiin yhteistyössä Lempäälän työikäisten sosiaalityön ja työllisyyspalveluiden sekä Lempäälän seurakunnan kanssa.
Tulokset
Asiakas voi saada apua talousongelmiinsa aiemmin ja matalammalla kynnyksellä, kun neuvoja ja tukea talousasioihin on tarjolla Lempäälässä. Työntekijöiden osaaminen talousasioissa myös vahvistuu moniammatillisessa yhteistyössä, mikä vaikuttaa myös asiakkaiden ohjaustaitoihin.

Yhteyshenkilöt

Maarit Rönkkö
maarit.ronkko(ät)lempaala.fi
Henkilöstöasiantuntija
Lempäälän kunta
Lotta Lammi
lotta.lammi(ät)lempaala.fi
Työllisyyspalveluiden päällikkö
Lempäälän kunta
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta