30.9.2021
Varkauden kaupunki / Henkilöstöpalvelut, Varkaus

Maailman paras rekryvideo

Palkittu!
Palkittu
Valmis

Tarve ja tavoitteet
Varkauden kaupungilla lähdettiin systemaattisesti satsaamaan työnantaja- ja rekrytointimarkkinointiin muutama vuosi sitten. Kunta-alan rekrytointiongelmat ovat tuttuja myös meillä joissakin ammattiryhmissä. Haluamme tuoda Varkauden kaupunkia ja kuntatyötä esille uusilla tavoilla, tulla enemmän näkyväksi ja vielä niin, että meidät muistetaan. Haluamme, että meille muutetaan muualtakin ja meiltä muualle muuttaneet palaavat takaisin.
Ratkaisu
Henkilöstöpalvelutiimi, viestintä- ja markkinointitiimi sekä kaupungin toimialat ovat tehneet yhteistyötä RTK-Henkilöstöpalvelu Oyn kanssa. Henkilöstöjohtaja Nina Holopaisen ideasta lähti liikkeelle ajatus Maailman parhaasta rekryvideosta. Kiertäisimme kahden päivän aikana kuudella keskeisellä työpaikalla kuvausryhmän kanssa, tanssisimme, joisimme keväiset pullakahvit ja näin viettäisimme yhteistä TYHY-päivää.

Halusimme valita kahdeksi työpaikaksi Kangaslammin tehostetun palveluasumisen ja kotihoidon sekä Joroisten kunnan puolella oleva yksiköt, jotka kuuluvat yhteistoiminta-alueeseemme. Halusimme osoittaa, että me kaikki teemme yhteistä työtä kuntalaistemme hyväksi.

Omasta takaa löytyi tanssinopettaja Belinda, joka teki meille vauhdikkaat muuvit. Nuorisopalvelut lainasi meille musavehkeet ja työhyvinvointiasiantuntijamme Kirsti Murtomäki toimi DJ:nä. Henkilöstön edustajina luottamusmiehet ja työsuojeluvaltuutetut saimme olla mukana päivissä innostamassa muuta henkilöstöä tanssiin ja tarjoilemassa kahvia, pullaa ja mehua. Välissä ehdimme keskutella myös yhteisistä työpaikkojen asioista.

Tiedotimme kuvauspäivistä ajoissa ja toivoimme tietysti auringonpaistetta. Aurinko paistoikin, mutta eipä ensimmäisen päivän sadekaan yhtään tunnelmaa latistanut tai iloamme yhteisestä tanssista vienyt.
Tulokset
Saimme aikaan Maailman parhaan rekryvideon. Olemme saaneet siitä valtavan paljon positiivista palautetta. Omalta henkilöstöltä kuultua, "Hyvänmielen video", " Mahtava meininki" , "Ei kyllä voi hymyilemättä katsella", "Saa jalan vipattamaan" ja "Tuntui hyvältä olla tekemässä yhdessä tällaista isoa juttua". Videon osoite https://www.youtube.com/watch?v=8hlt756aIJ4

Varkauden kaupunki - tervetuloa meille töihin! https://www.youtube.com/watch?v=8hlt756aIJ4

Näissä päivissä näimme mahtavaa heittäytymistä apulaiskaupunginjohtaja-Joonaksesta lähtien. Videosta välittyy iloinen tekemisen meininki, jolla kelpaa houkutella uusia työntekijöitä. Videon avulla onnistuu taukojumppa työyhteisöissä menevän musiikin tahdissa. Tätä videota on ilo jakaa sosiaalisessa mediassa.

Itse pääluottamumiehenä ja henkilöstöpalvelutiimin jäsenenä sain olla mukana molemmissa päivissä. Ne olivat mieleenpainuvia hetkiä ja muistan ne varmaan sellaisina tähtihetkinä työurallani.
Liitteet

Yhteyshenkilöt

Irja Kuosmanen
irja.kuosmanen(ät)varkaus.fi
päätoiminen pääluottamusmies
Varkauden kaupunki

Nina Holopainen
nina.holopainen(ät)varkaus.fi
henkilöstöjohtaja
Varkauden kaupunki
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Tulosta
Kehittämiseen ovat osallistuneet
Johto/esihenkilöt
ja henkilöstö

Toimialat

Teemat