14.10.2022
Vaasan kaupunki/Henkilöstö-palvelualue, Vaasa

Onnistumisten jakaminen ja mokista oppiminen

Käynnissä

Tarve ja tavoitteet
Henkilöstöohjelmassamme kannustamme lisäämään erilaisia kokeiluja ja uskalluksen kulttuuria. Voimme myös kertoa omista mokista ja miettiä mitä siitä opimme. Emme pelkää epäonnistumisia.

Arvolupauksissamme olemme kirjanneet myös, että iloitsemme omista ja muiden onnistumisista, sekä uskallamme tehdä asioita uudella tavalla, oppia virheistä ja vastoinkäymisistä.
Ratkaisu
Henkilöstö-palvelualueella mietimme mitä me voimme tehdä henkilöstöohjelmassa asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi em. asioissa. Mietimme myös, miten jalkautamme arvolupauksissa kirjattuja asioita.

Päätimme ottaa jokaisen Hr-johtoryhmän sekä työpaikkakokouksen alkuun asialistalle hyvän mielen avauksen. Tässä kohtaa tuomme aina esille onnistumisiamme, kiitämme itseämme tai muita hyvin tehdystä työstä. Samalla kerromme myös mahdollisista omista mokista. Vaikka Strömsö onkin Vaasassa kaikki ei meilläkään aina mene niin kuin strömsöössä. Opimme omista ja toistemme mokista.
Tulokset
Olemme ottaneet käyttöön paremmin hyvien käytäntöjen jakamista, muistamme kiittää onnistumisista ja opimme epäonnistumisista. Positiivinen ja ratkaisukeskeinen ajattelu on kehittynyt, ammattiylpeys parantunut

Yhteyshenkilöt

Seija Välivainio
seija.valivainio(ät)vaasa.fi
HR-suunnittelija
Vaasan kaupunki, henkilöstö-palvelualue
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta